Dokumentarac: Kako nastaje najvažniji modni party – Met Gala?

by | 24 veljače, 2016

Nakon filma September Issue u kojem smo doznali kako izgleda priprema najopsežnijeg izdanja časopisa Vogue, onog rujanskog, ponovno ćemo zaviriti iza kulisa glavnog američkog modnog časopisa. Kako nastaje najvažniji modni party – Met Gala?

Vintage-Vogue

Stiže nam novi dokumentarni film koji će nam otkriti što se krije iza kulisa američkog Voguea i opsežne pripreme jednog od najvažnijih modnih događanja godine – Met Gale – najveće modne zabave u režiji Anne Wintour. Godišnja gala zabava tradicionalno se održava početkom svibnja, točnije prvog svibanjskog ponedjeljka u muzeju Metropolitan pa odatle i inspiracija za naslov dokumentarnog filma – The First Monday in May. Ključna osoba koja stoji iza organizacije i glavni domaćin je, naravno, Anna Wintour, a novi će nam dokumentarac otkriti kolika moć leži u rukama ove vladarice mode, od odlučivanja o tome tko se smije pojaviti na raskošnoj zabavi do rasporeda sjedenja gostiju, od kojih većinu čini svjetska celebrity krema.

U filmu se uz Annu Wintour pojavljuju, između ostalih, John Galliano i Karl Lagerfeld koji će pojasniti poveznicu između mode i umjetnosti, ali i brojna poznata lica iz svijeta glazbe i filma poput Rihanne, Justina Biebera, Sare Jessice Parker i brojnih drugih koji nas redovito oduševljavaju svojim modnim izborima.

Premijera filma The First Monday in May održat će se na filmskom festivalu Tribeca 13. travnja ove godine.

Izvor: buro24/7.hr
Foto: Instagram