Šest odličnih događanja u Zagrebu koja ne smijete propustiti

by | 24 lipnja, 2022
art park zagreb

Ne dajte da vas obeshrabri činjenica ako vikende ne provodite na moru jer Zagreb se pobrinuo za to da vam i doma bude baš kao i na moru! Pregršt odličnih i fenomenalnih događanja, festivala i druženja koje smo svi jedva dočekali čekaju vas već ovog vikenda, ali i cijelog ljeta u glavnom gradu. Bez obzira na to što volite i tražite, ponuda je uistinu velika pa će svatko pronaći ono što preferira za provođenje ljetnih večeri. Od koncerata, druženja na dekicama uz film i dobro društvo pa sve do pizza festivala na kojem morate probati baš sve što nude – vjerujte nam, nećete ostati razočarani kuda god pošli!

Provjerite ponudu, zabilježite datum i provedite ljeto na zagrebačkim adresama uz super zbivanja!

Pročitajte: Na putu do mora: U blizini Plitvičkih jezera posjetite ovaj prekrasan ranč s konjima

Pop up Summer Garden na Bundeku

Kroz ovo organizirano događanje možete uživati u odličnoj hrani, filmskim naslovima, glazbi i sve to uz dobro društvo koje vodite sa sobom!

Pizza Festival

Pizza Festival je prvi digitalizirani festival u Hrvatskoj (narudžbe i plaćanje putem skeniranja QR koda i mobilne aplikacije), a bit će moguće plaćanje i gotovinom. Otvara svoja zelena vrata od 23. lipnja, a održava se do 3. srpnja i poziva sve obožavatelje najpopularnijeg jela na Svijetu da svrate i kušaju jedan od petnaestak okusa. Pizza entuzijasti pripremat će klasike poput Napoletane i Romane, ali i neobične kombinacije, morske, strane, domaće i neočekivane. Radno vrijeme Festivala je od 12:00 od 02:00, a ulaz je besplatan te traje do 3. srpnja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pizza Festival (@pizzafestivalzg)

Ljeto kod Matoša

Pripremite se za još jedno ludo Ljeto kod Matoša u hladovini Strossmayerovog šetališta na Gornjem gradu. Čekaju vas od 24. 6. s koncertima, DJ nastupima, igrama, mrzlom cugom i najljepšim pogledom na grad!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caffe de Matoš (@caffedematos)

Mali piknik

Najšarmantnija piknik-priča. Opušteni razgovori uz svijeće, bosonogo ležanje na travi, starogradski romantični ambijent, lokalne poslastice i posebni zajednički trenuci male su stvari koje Malom pikniku daju poseban šarm, upisujući ga na listu događanja koja morate posjetiti barem jednom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mali piknik (@malipiknik)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mali piknik (@malipiknik)

Pročitajte: Danas se otvara nova pop-up lokacija na Gornjem gradu. Slastice kreira i priprema Petra Jelenić

Ljetna pozornica Tuškanac

Ovog vikenda, 25. i 26. lipnja, pogledajte dva odlična filma u sklopu Ljetne pozornice Tuškanac.

Art Park Zagreb

Prekrasan parkić u centru Zagreba pretvoren je u mjesto svih vrsta umjetnosti, ležernih ljetnih druženja i dobre atmosfere. Tijekom lipnja i srpnja, Art park na Ribnjaku ugošćuje brojne umjetnike iz Hrvatske i svijeta koji, ostavljajući svoj trag, čine ovo mjesto umjetničkom galerijom na otvorenom. Održavaju se i različite radionice za velike i male, projekcije filmova, turniri u ping-pongu, glazbene večeri koje udovoljavaju različitim ukusima, a brojni umjetnički festivali dio svog programa redovito održavaju upravo na zelenim površinama ove gradske oaze koja se nalazi u zagrebačkom parku Ribnjak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Art Park Zagreb (@artparkzagreb1)

Pročitajte: Iskoristite ljeto za kulinarske radionice i naučite spremati sushi, rice bowl, azijske specijalitete i još mnogo toga

Foto: Instagram, @malipiknik