DOBRA VIJEST! Brojka na vagi vam laže, a evo i dokaza…

by | 18 siječnja, 2017

Fitness blogerica Kelsey Wells na prvoj fotografiji teži 65, na drugoj 55, a na trećoj 63 kilograma! Da, istina je!

Ovim fotografijama Kelsey je dokazala da niža brojka na vagi ne znači da vaše tijelo izgleda bolje. Ispod fotografije Kelsey je napisala:

“Zaključila sam da je vrijeme za prijateljski podsjetnik. Ljudi, molim vas, prestanite se opterećivati brojkama na glupoj vagi! Prestanite vjerovati da težina određuje vaš napredak i prestanite dopuštati da kilogrami utječu na vaše samopouzdanje. Svi oni koji se osjećaju kao što sam se nekad i ja osjećala, poslušajte me: Visoka sam 170 cm i imam 63 kg. Kada sam započela s “bikini body” treningom, težila sam 65 kg, a to je bilo tek osam tjedana nakon porođaja. Prije nego što sam zatrudnjela, imala sam 58 kg, pa sam, na osnovi svoje iskrivljene percepcije, zaključila da je moja ciljana težina 55 kg kako bih se uvukla u svoje najuže traperice. Nakon nekoliko mjeseci napornog vježbanja i dojenja došla sam do željenog cilja i stala u te traperice, veličine 0″.

fitnes-telo

“I znate što? Od tada sam se udebljala osam kilograma. Također, moj konfekcijski broj povećao se za dva i poderala sam one uske traperice pokušavajući ih navući preko koljena. Prema uvrnutim standardima kojima sam se vodila u prošlosti, trebala bih se osjećati užasno. Ali, hvala Bogu, napokon sam naučila svoj napredak mjeriti prema stvarima koje nešto uistinu znače – snazi, mogućnostima, izdržljivosti, zdravlju i sreći.

Fotografirajte svoj napredak i snimajte se. Zabilježite koliko sklekova možete napraviti i slično. Čak i svoje “loše” fotografije – moja početna i trenutačna težina razlikuju se u samo 2 kg, a kompozicija mog tijela potpuno se promijenila. Nikad nisam imala više mišića i manje tjelesnih masnoća nego sada. Nikada nisam bila zdravija nego što sam sada. Nikad se nisam bolje osjećala u vlastitoj koži nego sada.

Odavno sam zaboravila na vagu, jer bih inače odustala od svog puta. Svom glasu u glavi, koji i dalje možda ne vjeruje da imam 63 kg na posljednjoj fotografiji, poručila bih samo da sam prošlog tjedna, kada sam stala na vagu, ignorirala tu brojku, a i vama savjetujem isto.”