Dječak na mostu

by | 14 svibnja, 2020

Nakladnička kuća Znanje predstavlja još jednu distopijsku poslasticu iz pera M. R. Careya, autora romana Djevojka sa svim darovima i Iskupljenje u Fellsideu. Dječak na mostu (The Boy on the Bridge, 2017.) prethodnica je njegove uspješnice o djevojčici Melanie prema kojoj je snimljen film s Gemmom Arterton i Glenn Close u glavnim ulogama. Zastrašujuća je to i emotivno napeta priča s majstorski razrađenim likovima, koja se teško ispušta iz ruku. Knjiga Dječak na mostu u prijevodu Jane Merlin dostupna je u knjižarama i na našem webshopu po cijeni od 119 kn uz besplatnu dostavu za narudžbe iznad 150 kn!

Pandemija uzrokovana gljivicom Cordyceps koja zaražene pretvara u agresivne proždrljivce srezala je ljudski rod na nekolicinu preživjelih koji su se okupili u samo nekoliko utvrđenih centara na Zemlji. Jedan od njih je i Svjetionik, iz kojeg se sa strepnjom promatra širenje pandemije. Nakon mnogih neuspješnih misija, 12 vrhunskih znanstvenika koji imaju zadatak pokušati pronaći lijek ili cjepivo protiv opake bolesti kreće u novu misiju u oklopnom vozilu Rosalind Franklin. Dvanaest osoba, od kojih svaka nosi svoje strahove, nadanja i ambicije. No, nitko od njih nije osebujan kao 15-godišnji Stephen Greaves, koji se u ekspediciji našao zahvaljujući svojoj iznimnoj inteligenciji i otkriću gela koji prikriva miris ljudskog tijela, čime sprječava napade proždrljivaca. No, Stephen je također i dječak koji teško komunicira s ostalim članovima ekspedicije, a kad svoja izuzetna i nevjerojatno važna otkrića odluči zatajiti ostatku ekipe, među njima dolazi do eskalacije sukoba…

“Napeta priča s majstorski razrađenim likovima.” SCIFINOW

“Zastrašujuće i emotivno napeto štivo koje istražuje značenje ljudskosti.” Kirkus Reviews

“Ne ispušta se iz ruku.” Irish Times

M. R. Carey ugledni je britanski autor proze i stripova koji je spisateljsku karijeru započeo u stripovima te između ostalog pisao za nagrađivane serijale Lucifer i X-men. Nakon uspjeha njegova romana Djevojka sa svim darovima napisao je triler Iskupljenje u Fellsideu koji je također objavljen u Znanju. Prema romanu Djevojka sa svim darovima snimljen je i film sa Gemmom Arterton i Glenn Close u glavnim ulogama. Dječak na mostu prethodnica je njegove uspješnice o djevojčici Melanie.