DIY toner od ruže pravi je energetski napitak za vašu kožu

by | 14 srpnja, 2020

Hidratantna vodica za lice je kao energetski boost za vašu kožu zbog koje će vam koža izgledati nahranjeno i svježe.

A kad pričamo o vrsti vodica, ona od ruže pruža brojne beneficije – ima protuupalna sredstva koja smanjuju crvenila na licu i odlična je za nanijeti nakon izlaganja suncu te na tjeme kako bi reducirali mašćenje kose između pranja. Dobra je vijest ta da je vrlo lako možete napraviti i sami ako imate grm ruža u svom dvorištu. Ružine latice u svega nekoliko minuta pretvorit će se u hidratantnu vodicu za lice na kojoj će vam koža biti zahvalna, bez imalo alkohola koji sadrže brojni toneri i vodice.

Kako ga napraviti?
Tradicionalno, radi se kroz parnu destilaciju, koja rezultira ružinim hidrosolom, ali i vi možete napraviti brzu i laku alternativu prokuhavanjem suhih ili svježih latica u destiliranoj vodi.

Sastojci:
½ veće šalice svježih ružinih latica ili ¼ suhih
1 ½ šalice destilirane vode

Postupak:
Na 15 minuta prokuhajte ružine latice u destiliranoj vodi ili dok ne vidite da su latice izgubile pigment. Pustite da se skroz ohladi i zatim izlijte u raspršivač. Držite vodicu u hladnjaku do tjedan dana kako se ne bi pokvarila i kako bi bila osvježavajuća, no potrošili je ili ne, obavezno je bacite nakon tjedan dana.
Možete dodati i četvrtinu šalice ekstrakta lješnjaka, ali prije nego što takvu kombinaciju nanesete na lice, obavezno je testirajte na malom dijelu kože budući da lješnjak može izazvati reakcije na osjetljivoj koži. Ako želite vodicu za lice pretvoriti u toner, dodajte ¾ šalice ekstrakta lješnjaka, ¼ šalice vodice za lice koju ste napravili i 2 čajne žličice aloe vera gela ili soka.

Primjena na licu
Iako je vodica za lice odličan oblik hidratacije, ona ne mijenja duboku hidrataciju lica koja vam je nužna na dnevnoj razini. Koristite ju ujutro prije nego što nanesete ulje ili serume i hidratantnu kremu. Voda privlači vodu, tako da nakon što nanesete vodicu za lice, imat ćete trenutni dobar osjećaj na licu, no ako ne nanesete daljnju hidrataciju, neće biti pretjeranog efekta.

Foto: Unsplash