Napravite sami mirisnu bombu za kupanje i uživajte u toploj kupki

by | 8 travnja, 2020

Postoji nešto neobjašnjivo opuštajuće u toplim kupkama prepunim sapunice, smirujućoj glazbi u pozadini i odličnom štivu u rukama.

Svijet je poludio za bombama za kupanje posljednjih nekoliko godina – zbog odličnih mirisa, boje, šljokica i genijalnih svojstava koje imaju u slučaju da su prirodne. S obzirom na to da znaju biti poprilično skupe, odlučili smo doskočiti tom problemu i otkriti vam kako da napravite kućnu verziju bombe za kupanje. Naravno, po puno manjoj cijeni.

Sve što će vam biti potrebno su dolje navedeni sastojci, precizna digitalna vaga, modlice i svega nekoliko minuta za izradu.

1 šalica sode bikarbone
pola šalice limunske kiseline
pola šalice morske ili Epsom soli
¾ šalice kukuruznog škroba
2 jušne žlice ulja po izboru (kokosovo, bademovo, maslinovo)
2 jušne žlice vode
1 južna žlica ekstrakta od vanilije
30-40 kapi esencijalnog ulja ili začina u prahu (đumbir je odličan izbor)
prirodne boje možete i ne morate dodati (isključivo zbog boje)

Upute:

1. Pomiješajte ulje po izboru i eterično ulje sa sodom bikarbonom te dobro razradite.
2. Dodajte druge suhe sastojke: sol, limunsku kiselinu, kukuruzni škrob te pomiješajte dok se ne sjedini. Dodajte začin u prahu ako ga koristite.
3. Polagano dodajte eterična ulja i vodu u smjesu. Preporučujemo da napunite bočicu s raspršivačem i lagano dodajete prskanjem kako bi omjer na svakom dijelu bio jednak.
4. Dobro razradite rukama (nosite rukavice ako imate osjetljivu kožu).
5. Razrađujte sve dok smjesa ne bude kompaktna i prestane vam se raspadati u rukama. Ako vidite da je još uvijek presuho, dodajte još malo tekućine.
6. Utisnite smjesu u modlice ili ih modelirajte rukama i ostavite da stoji 48 sati ili dok se potpuno ne stvrdne. Smjesa će vjerojatno rasti, pa ju svaki put možete utisnuti čvrsto u modlice (najbolje da koristite metalne).
7. Kada se osuše, izvadite ih i stavite u platnenu vrećicu, te iskoristite unutar dva tjedna.

Foto: Unsplash, Instagram