Deset trendi bob frizura (VIDEO)

by | 6 rujna, 2013

Bob frizura jedna je od najpopularnijih kratkih frizura koja pristaje gotovo svakom obliku lica i može se prilagoditi svim tipovima kose. Dužinu kose do ramena ne morate uvijek nositi raspuštenu i počešljanu na razdjeljak, već uz pomoć nekoliko ukosnica i uvijača možete dobiti 10 jednostavnih frizura gotovih u samo nekoliko minuta.

1. Sa svake strane lica izdvojite po jedan pramen i to s gornjeg prednjeg sloja kose. Pramen spiralno uvijajte te ga pričvrstite na stražnji dio glave.

2. Pokupite kosu u konjski rep, a pramenove uz lice ostavite slobodne. Ako vam je kosa kraća, pramenove koji su ispali iz repa učvrstite ukosnicama.

3. Gornji sloj kose natapirajte i učvrstite fleksibilnim lakom za kosu. Gornji sloj natapiranih pramenova lagano raščešljajte prstima.

4. Počešljajte kosu te prstima odvojite gornju polovicu kose i svežite je u rep, ili je učvrstite ukosnicama. Izvucite dva pramena uz lice i frizura je spremna.

5. Kosu natapirajte te kao i u prijašnjoj frizuri polovicu zavežite u rep ili pričvrstite ukosnicama. Češljem ili prstima lagano izvucite kosu i podignite profil.

6. Kosu razdvojite na dva jednaka dijela i napravite dobre, stare kečkice.

7. Kosu počešljajte te nasumično izdvojite nekoliko pramenova po cijeloj glavi. Izdvojene pramenove uvijte uvijačem za kosu te kroz njih prođite prstima kako bi se stopili s ostatkom kose.

8. Imate li šiške, poigrajte se njima. Počešljajte ih ravno ili na stranu, i u trenu ste dobili novu frizuru.

9. Skupite kosu uz jednu stranu lica u jedan pramen. Pramen motajte prstima te postepeno dodajte i uplićite kosu kao da radite riblju kost. Tako umotani pramen ukosnicama pričvrstite iza uha. Na drugoj strani izdvojite nekoliko pramenova te ih uvijte uvijačem u različitim smjerovima.

10. Prednji dio kose ili šiške uvijajte dok ne dobijete jedan uvijeni pramen uz čelo kao i u prijašnjoj frizuri. Završetak ukosnicom pričvrstite iza uha.

[youtube RiMhij_J3c8]

Izvor: Zadovoljna.hr