DESET SAVJETA KOJI ĆE POMOĆI da vam kosa duže ostane čista

by | 26 kolovoza, 2017

Prekomjerno pranje kose može uzrokovati više štete nego dobrobiti. Stalno pranje uzrokuje to da lojne žlijezde proizvode više masnoća i tako upadate u začarani krug.
Pripremili smo popis savjeta koji će vam omogućiti da rjeđe perete kosu i uvijek izgledate sjajno!

Obratite pozornost na prehranu
Izbacite masna i pržena jela iz prehrane. Isto vrijedi i za šećer, bijeli kruh i konzerviranu hranu. Zamijenite ove proizvode voćem i povrćem, mliječnim proizvodima, laganim mesom i sjemenkama. To će smanjiti aktivnost lojnih žlijezda.

Koristite suhe šampone
Za prikrivanje masnog sjaja, podijelite kosu na pramenove i nanesite suhi šampon poput laka za kosu, na udaljenosti od 15 – 20 centimetara. Ako je šampon u obliku praha, nanesite ga na korijen kose. Pričekajte 10 minuta, a zatim pročešljajte kosu. Suhi šampon će stvoriti ljusku oko masnih vlasi, što će vam neko vrijeme učiniti kosu čistom.

Nemojte zanemariti modne dodatke
Ako imate šiške, marame mogu poslužiti kao zanimljivi modni dodaci i prikriti masnu kosu. Sve što trebate učiniti jest oprati šiške, a ostatak kose skupiti maramom. Marame dobro izgledaju sa skupljenom ili raspuštenom kosom, a mogu postati pravi spas za one s kratkim frizurama. Masnu kosu može se prikriti i ​​pomoću različitih ukrasa, ukosnica ili traka za kosu.

Obratite pažnju na temperaturu vode
Prilikom pranja kose koristite toplu ili mlaku vodu. Prevruća voda povećava količinu izlučivanja masnoća. Nakon što ste oprali kosu, najbolje je pustiti da se osuši prirodno.

Ispletite kosu u pletenice
Pletenice bilo koje vrste dobro prikrivaju masne korijene kose. Što je pletenica deblja, to bolje. Neka pletenica bude opuštena da bi se dodatno prikrila masna kosa.

Počešljajte kosu prije spavanja
Počešljajte kosu prije odlaska u krevet. Nakon što se naslonite na jastuk, povucite kosu unatrag na gornji rub jastuka. Ako duljina dopušta, napravite konjski rep ili labavu pletenicu.

Promijenite svoj razdjeljak
Prebacite razdjeljak s jedne strane na drugu, ili zamijenite ravni razdjeljak dijagonalnim. Premještanje razdjeljka daje volumen kosi i izgled čistoće.

Izbjegavajte ravne frizure
Izbjegavajte zaglađene frizure – učinit će da vam kosa izgleda još neurednije i masnije.

Operite četke
Nemojte zaboraviti redovito čistiti svoje alate za oblikovanje kose. Četke i češljevi trebaju se prati jednom tjedno u toploj vodi šamponom ili sapunom da bi se odstranila prljavština, masnoće i ostaci proizvoda za oblikovanje kose.

Pravi način za pranje kose:

  • – Nježno umasirajte šampon vrhovima prstiju.
    – Mokru kosu lagano posušite majicom umjesto ručnikom kako biste spriječili kovrčanje.
    – Nemojte nanositi regenerator na korijen kose.
    – Iscijedite kosu od viška vode prije nanošenja regeneratora.