DESET FILMOVA zbog kojih volimo Amy Adams

by | 30 listopada, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Amy Adams prvu zapaženu ulogu ostvarila je u filmu „Drop Dead Gorgeous“ 1999., a više je puta bila nominirana za Oscara u kategoriji najbolje sporedne glumice. U drugom filmu ove godine, Adams ima ulogu uspješne vlasnice umjetničke galerije u Los Angelesu koju progoni bivši muž.

„Junebug“, 2005.
Drama američkog redatelja Phila Morrisona, u kojoj je Amy imala ulogu vlasnice galerije koja na poslovno putovanje vodi svog supruga, put je bio idealna prilika kako bi se Madeleine zbližila sa suprugovom obitelji, no, nažalost, stvari nisu išle po planu.

„Enchanted“, 2007.
Prelijepa princeza Giselle protjerana je iz svoje čarobne domovine i završi na ulicama Manhattana. Iako je već zaručena, zaljubljuje su u odvjetnika.

„Doubt“, 2008.
Nastao prema Pulitzerom nagrađenoj predstavi američkog dramskog pisca, Johna Patricka Shanleyja, film opisuje sukob između opatice i svećenika optuženog za zlostavljanje učenika.

„Julie & Julia“, 2009.
Julie se bliži 30. rođendan, i dok njezini prijatelji nižu uspjehe u životu, ona osjeća da je zapela. Njezin novi plan je u godinu dana pripremiti 524 recepta iz kuharice Julije Child i voditi internetski dnevnik o svojim iskustvima.

„Love & Distrust“, 2010.
Film priča pet različitih priča o životima zaljubljenih muškaraca i žena.

„The Master“, 2012.
Film se bavi životom osnivača kulta, a izazvao je brojne kontroverze zbog povezivanja sa scijentologijom.

„American Hustle“, 2013.
Lukavi prevarant i njegova partnerica prisiljeni su raditi za agenta FBI-a.

„Her“, 2013.
Romantična drama s elementima znanstvene fantastike. Theodore Twombly zarađuje za život pisanjem dirljivih pisama za druge ljude.

„Arrival“, 2016.
Znanstveno-fantastični film koji se fokusira na dolazak izvanzemaljaca.

„Nocturnal Animals“, 2016.
Tom Ford u filmu istražuje tanku liniju između ljubavi i okrutnosti.

ANTONIA BARIŠIĆ