Brijanje lica novi je beauty trend – evo što trebate znati o njemu

Tretman koji obnavlja kožu

by | 12 studenoga, 2021

Svako malo neki novi beauty trend ispliva i iznenadi nas, a ponekad čak i šokira jer nismo sigurni tko ih uopće smišlja. No, svaki trend ima svoju publiku.

Takav je slučaj i s dermaplaningom, o kojem se priča još otkako ga je 2016. godine spomenula Huda Kattan, koja je naveliko pričala o svim beneficijima glatko obrijane kože. No koliko je zapravo sigurno brijati lice i što je to dermaplaning?

Dermaplaning – brijanje lica kao novi trend?

Visokokvalitetni tretman za pripremu ljepote zapravo je nevjerojatno jednostavan i uključuje korištenje jedne oštrice za uklanjanje eventualnih dlačica i odumrlih stanica kože s površine kože. Tretman je potpuno bezbolan, ali se treba provoditi od strane stručnjaka, s vrlo tankim i oštrim nožem nalik britvici. Premda je odnedavno postao popularan, dermaplaning postoji puno duže: zapravo, Kleopatra je bila izvorni zagovornik ovog tretmana ljepote. Također ima dugu tradiciju u indijskoj kulturi. U principu, dermaplaning se provodi kako bi se koža pripremila za neke druge, snažnije tretmane.

Osim što dermaplaning uklanja dlačice, istovremeno radi i piling kože, pomaže koži u zacjeljivanju ožiljaka, te čini kožu glatkom i ujednačenom. Budući da se uklanjaju i mrtve stanice kože, također pomaže proizvodima za njegu kože da bolje prodiru te smanjuje pigmentne mrlje i upale.

Za koga je primjeren dermaplaning?

Preporučljiv je za sve tipove kože, osim osoba koje imaju upaljene cistične akne ili općenito kožu sklonu aknama. Kad se akne povuku, možete iskoristiti dobrobiti dermaplaninga u smanjivanju ožiljaka ili crvenih mrlja zaostalih nakon akni.

Dermaplaning je primjeren čak i za suhu kožu lica jer uklanja samo površinski sloj kože i neće izazvati reakcije niti isušivanje kože. Također je siguran za provođenje tijekom trudnoće jer ne postoji opasnost od apsorbiranja štetnih kemikalija koje bi mogle naškoditi bebi.

Foto: ValuaVitaly via Getty Images