Dan žena uz inspirativne priče i dobru knjigu

by | 9 ožujka, 2020

Dan žena Avon je proslavio okružen inspirativnim pričama snažnih žena, u predivnom književnom ambijentu Znanje Bookshopa u Zagrebu. Slavili smo iskustvo žene pružajući mogućnost za razgovor: Lea Brezar, Ivana Blažoti i Martina Pranić podijelile su s nama vlastitu autentičnu priču o prošlosti i sadašnjosti te zajedno s gostima ovog posebnog #HerStory događaja, pisali priče o budućnosti. Predstavili smo i miris nadahnuća, Her Story parfem, koji nas poziva da prihvatimo i svaki dan gradimo svoju priču, ali i inspiraciju nesebično dijelimo s drugima.

Nadahnuti zanimljivim uvodom u novu knjigu Diane Setterfiled Bila jednom jedna rijeka, koji nas upoznaje s i opet snažnom ženom, vlasnicom puba, i njezinih 12 kćeri, otkrili smo i druga zanimljiva izdanja izdavačke kuće Vorto Palabra, relativno novog imena hrvatskog nakladništva. Posvećena je pažljivom odabiru naslova lijepe i žanrovske književnosti, te poticajnih djela iz područja publicistike komplementarnih (i nadopunjujućih) nakladničkom programu svog osnivača i distributera – nakladničke kuće Znanje.

Lea Brezar je entuzijastična i odvažna spisateljica i aktivna promotorica poezije: projekt #odapoeziji – poezija na city lights plakatima, održala je u kasno proljeće 2016. Kao panelistica programa, inspirirala nas je svojim osmijehom kojim prati tu stvarno snažnu i raznoliku priču o sebi i svim uspjesima, ali i izazovima s kojima se susreće. Pripremajući otvorenje EPOHE, privatne gimnazija u Zagrebu, lansira i novu knjigu Ogledala koja naglašava da, ukoliko imamo samopoštovanje (žrtva), ispravnost (saboter), vjeru (prostitutka) i čistoću duha (dijete), možemo prihvatiti fenomen života na način da on radi za nas, a ne protiv nas.

Ivana Blažoti Mijoč, poduzetnice je i YouTuberica, magistrica informatike koja je nakon nekoliko godina rada u vodećim hrvatskim korporacijama odlučila uploviti u privatno-poduzetničke vode i to sa vrlo uspješnim projektima beauty portala Šminkerica, kutije pretplate na kozmetičke novitete Tester Box i brend kozmetičkih kistova Zorya Beauty. Pričajući nam svoju priču otkrila je posebnost direktnog kontakta koji svakodnevno ima sa ženama, djevojkama kao javna osoba na društvenim mrežama te se trudi biti uzor, ali i omogućiti zanimljive trenutke opuštanja i zabave. Poslovno joj je najveća ljubav stvaranje sadržaja za svoj YouTube kanal koji broji gotovo 100.000 pretplatnika.

Martina Pranić doktorirala je renesansnu književnost, bavi se književnim prevođenjem, Shakespeareom i Držićem i prevoditeljica je i urednica u Vorto Plabra. Na pusti bi otok za sobom ponijela, a da smije samo jednu, sabrana djela Williama Shakespearea.

Poneseni snažnim i inspirativnim pričama, iznenadili smo drage gošće Her Story događaja ružama i posebnim Avon poklonima u znak pažnje i čestitali im povodom Dana žena. Zajedno smo potvrdili ne samo da volimo dobru knjigu nego i da se veselimo snažnoj i osobnoj inspiraciji i dostignućima svake žene.