ČESTITKE FORKING CROATIA! Rođendanskom vilicom kroz najneobičniji vrt u Zagrebu!

by | 8 kolovoza, 2016

Forking Croatia//Vilicom kroz Hrvatsku je food blog koji se bavi isključivo hrvatskom tradicionalnom kuhinjom i već godinu dana uspješno stvara recepte i fotografije dok autori, Kasandra i Zvonimir, svoju priču grade na otkrivanju novih starih recepta i uče kako ih rekreirati.

Ovih dana slave svoju prvu godinu postojanja i tom su prigodom upriličili malo druženje za prijatelje bloga u predivnom prostoru najneobičnijeg vrta u Zagrebu, A most unusual gardena.

Svoj koncept proširili su i na taj prostor uz pomoć novog imena u svijetu organizacije i uređenja svadbi i evenata, Dotarica, koje su savršeno uklopile svoj potpis u ovu tradicionalnu priču.

Od pomoći im je bio Bloom sa svojim divnim cvjetnim aranžmanima u bojama koje Forking Croatia često provlači kroz svoje postove.

U raznolikom jelovniku, koji je sadržavao sve od hladnih predjela do deserta, našlo se mjesta za Euromilkove mliječne proizvode posluživane samostalno i uklopljene u sama jela koja je Vinarija Kutjevo sljubila sa svojim vrhunskim Maximo vinima.

Svojim su gostima ponudili jela iz cijele Hrvatske, pa se tako jeo slavonski gulaš, istarski fuži i kozlić na teću.

Dalmaciju je zastupala salata od hobotnice, dok je domaći teren bio predstavljen bučnicom i gibanicom od sira.

Varaždinsku tortu, koju je jedna od čitateljica odabrala preko natječaja na njihovom Facebook pageu, pripremila je vrsna slastičarka Monika Kos, koja je svoju vještinu predstavila kroz recept već pripremljen na blogu i dala mu svoj prepoznatljiv potpis.

Uz pomoć divnih ljudi i njihovog truda, uspjeli su ostvariti planirano i na eventu ugostiti prijatelje bloga, te im ponuditi atmosferu iz svoje kuhinje u kojoj stvaraju već godinu dana.

Svakog gosta ispratili su malim poklonom, češnjakom i domaćim fužima da se bar još neko vrijeme, za stolom, sjećaju ovog lijepog druženja.