6 celebrity beauty brendova koji su nas osvojili svojom cruelty-free politikom

by | 10 rujna, 2020

Svako malo čini nam se kao da neka poznata osoba predstavi svoj beauty brend ili barem suradnju s nekim brendom, no, malo od njih je doista ekološki osviješteno.

U svijetu koji vapi za temeljitim promjenama, ekološka osviještenost i korištenje cruelty-free, veganskih proizvoda na vrhu je ljestvice prioriteta, a to jako dobro znaju i poznate pjevačice i glumice koje su svoj brend utemeljile upravo na tim vrijednostima. Kako bi vam olakšali potragu, donosimo nekoliko genijalnih brendova koje možete naručiti online.

Rare Beauty By Selena Gomez


Ova pjevačica i glumica dodala je make up u svoj životopis predstavivši 100 % veganski i cruelty-free make-up. Njezina kolekcija pokriva podloge u raznovrsnim nijansama, ruževe, korektore i naglašava prirodnu ljepotu.

Fenty Beauty And Fenty Skin By Rihanna


Trenutak u kojem je Rihanna lansirala Fenty beauty, bio je trenutak u kojem se zatresla cijela beauty industrija jer osim što je sve eko i cruelty-free (Fenty skin je potpuno veganski, dok Fenty beauty u nekoliko proizvoda koristi pčelinji vosak), pjevačica je napravila make-up i skincare linije koje doista želite imati u svojoj kozmetičkoj torbici. Od pigmentacija, boja, podloga za baš svaki ton kože koji postoji, preko ruževa, sjajila, bronzera i highlightera, ovo je make-up kojem duboko vjerujemo.

KVD Vegan Beauty By Kat VonD


Puno prije nego je izbacila svoj beauty brend, Kat Von D sudjelovala je u reality emisiji kako tattoo artistica, no prije nekoliko godina odlučila je posvetiti se i svojoj drugoj velikoj ljubavi – make-upu. Nakon što je postala veganka, odlučila je cijeli svoj život preokrenuti i kroz aktivizam, krenula je i s KVD Vean Beauty brendom, koji je poznat po izrazito kvalitetnom make-upu.

KORA Organics By Miranda Kerr


Supermodel Miranda Kerr prepoznatljiva je po svojoj besprijekornoj koži, a svoje savjete i rutinu odlučila je pretočiti i u svoj beauty brend KORA Organics, koji je cruelty free i gotovo potpuno veganski (dva proizvoda sadrže pčelinji vosak). Svoje proizvode testira na sebi i riječ je pretežno o skincareu koji je dobio certifikat i obožavaju ga žene diljem svijeta.

Flower Beauty By Drew Barrymore


Iako joj linija nije potpuno veganska (pčelinji vosak je u nekoliko proizvoda), od prvog dana je cruelty-free. Budući da se i sama drži veganske prehrane, ovaj izbor je bio logičan slijed. Make-up je u pristupačnom cjenovnom rangu, a može se naći u američkim drogerijama i naručiti online.

Honest Beauty By Jessica Alba


Jessicina tvrtka radi sve, od vlažnih maramica za bebe, preko deterdženata i skincarea, do tampona bez ikakvih kemikalija. Ideja se rodila još otkako je sama bila konstantno na setovima na kojima je sjedila u make-up stolici dok su se na njoj koristili razni proizvodi. Sada, prioritet joj je da stvara proizvode koji traju, a potpuno su cruelty-free i većina ih je veganskih.

Foto: PR, Unsplash