I ovaj vikend provodimo na adresama super buvljaka u gradu!

by | 8 lipnja, 2023
buvljak second hand shop zagreb

Stigao je još jedan u nizu produženih vikenda ove godine, a ako ste ostali u Zagrebu, nikako ne propustite nove adrese buvljaka koje vas čekaju!

Buvljaci postaju apsolutno sve popularniji, a mi vjerno pratimo nove termine i mjesta održavanja. To su mjesta na kojima možete kupiti second-hand odjeću, obuću, modne dodatke, predmete, a istovremeno se družiti i provesti kvalitetnu subotu ili nedjelju.

Trenutačno donosimo nove adrese za čak pet buvljaka! Posjetite AISZ Buvljak koji će sav prihod donirati afričkoj organizaciji Xidulu to Make Different, dakle humanitarno. Zatim, tu je i već poznat Tulum razmjene odjeće udruge Vestigium, kao i KCM Buvljak. Želite li razmjenjivati odjeću ili prodati nešto što vam više ne treba, razmislite o tome da se priključite ovakvim inicijativima i na taj način proslijedite svoju odjeću i ostale predmete dalje drugim osobama.

Ako se nas pita ovo je savršena prilika za uhvatiti poneki dobar komad, ne samo odjeće, već i obuće, modnih dodataka i drugih predmeta. Osim toga, kako smo već spomenuli, atmosfera koja na njima vlada i druženje još su dodatni veliki razlozi zašto ih morate posjetiti.

Sve nove adrese, vrijeme i mjesta buvljaka provjerite u nastavku teksta.

Pročitajte: Pet modnih komada bez kojih Francuskinje ne mogu zamisliti ljeto

Pet buvljaka koje posjećujemo u gradu Zagrebu

AISZ Buvljak

Američka međunarodna škola u Središću organizira humanitarni buvljak.

Rezervirajte stol na [email protected] uz donaciju od 10 eura, a prihod se donira afričkoj organizaciji Xidulu to Make Different.

Mjesto: Američka međunarodna škola, Damira Tomljanovića Gavrana 3, Bundek

Vrijeme:  subota 10. lipnja, od 10 do 13 sati

buvljak zagreb

Summer Craft Spot

Stiže novi ljetni program Summer Craft Spot – prostor za sve ljubitelje kreative, umjetnosti i handmade-a!

Sajmovi će se održavati svake subote – jednom mjesečno veliki Kreativni boravak od 10 – 17h, a ostale subote manji sajmovi od 17 do 21h. Osim toga u sklopu ljetnog programa očekuju vas i izložbe, radionice, tečajevi i pop up shopovi lokalnih kreativaca.

Mjesto: Vintage Industrial Bar, Savska cesta 160

Vrijeme: subota 10. lipnja, od 10 do 17 sati

buvljak zagreb

Pink Buvljak

PINK BUVLJAK je event otvoren za sve koji žele pronaći nove vlasnike svojim rabljenim ili nekorištenim stvarima, rukotvorinama i slično, a pritom nešto i zaraditi.  PINK BUVLJAK je i za one koji će te iste predmete sa zadovoljstvom kupiti i udahnuti im novi život.

Svi vi koji volite kupovati kvalitetno i po prihvatljivim cijenama, a prije svega reciklirati, a podržavate domaću scenu malih proizvođača i inspirativnih kreativaca, PINK BUVLJAK ima ponešto za svakoga – piše na njihovom eventu.

Mjesto: Branimirova tržnica, Ul. kneza Branimira 67

Vrijeme: nedjelja 11. lipnja, od 15 do 20 sati

buvljak zagreb

Tulum razmjene odjeće

Pravilo je da ponesete maksimalno do 10 odjevnih predmeta (uključuje i par cipela, torbu, ruksak, kapu) koji ne koristite, a u odličnom su stanju!  Ponesite nešto sezonsko tako da bi se to odmah moglo razmijeniti i nositi.

Isto tako osjećajte se slobodno pogledati kroz odjeću koja je uredno izložena za vas i sve što vam odgovara, slobodno uzmite za sebe ili za nekoga drugoga tko je u potrebi – poručuju organizatori.

Mjesto:  udruga Vestigium, Rudeška cesta 142, Zagreb

Vrijeme: subota 10. lipnja, od 10 do 12 sati

buvljak zagreb

VII. KCM Buvljak

Udruga KCM poziva vas na sedmo izdanje buvljaka na adresi Kranjčevićeva 16a. Rok prijave je 09.06. na e-mail [email protected]. A pozvani su svi koji žele prodavati, ali i razmjenjivati odjeću!

Mjesto: KCM, Kranjčevićeva 16a

Vrijeme: subota, 10. lipnja, od 11 do 16 sati

buvljak zagreb

Foto: ZoneCreative iStock / Getty Images Plus via Getty Images