S dr. Ivanom Vrbić o novim standardima u estetskoj medicini i Haytox botox tretmanu

by | 1 prosinca, 2023

Kombinirajući svoju strast prema medicini i želju da pomogne ljudima u postizanju svog optimalnog izgleda, kao i da se osjećaju bolje u vlastitoj koži, dr. Ivana Vrbić, doktorica dentalne medicine, osnovala je ESTHÉTIQUE NOIRE, brend koji nastoji postaviti nove standarde u estetskoj medicini, usredotočujući se na inovacije, visoke standarde sigurnosti i neizmjeran osjećaj zadovoljstva pacijenata.

Kako ste odlučili svoju karijeru usmjeriti ka estetskoj medicini?

Tijekom svog profesionalnog razvoja, otkrila sam fascinaciju estetskom medicinom kao područjem koje integrira medicinske vještine s umjetničkim senzibilitetom. Biti u mogućnosti pridonijeti pozitivnim promjenama u životima ljudi, uz istovremeno primjenjivanje medicinskih principa, čini moju karijeru u estetskoj medicini izuzetno ispunjavajućom. Važno je naglasiti da je moj pristup pacijentima usmjeren na njihovo zdravlje i dobrobit te da se uvijek trudim pružiti sigurno i učinkovito rješenje za njihove estetske potrebe. Tako se tijekom moje karijere rodila inspiracija za razvoj brenda iz područja estetske medicine, koji nosi naziv ESTHÉTIQUE NOIRE. Ova vizija proizašla je iz duboke strasti prema estetici i uvjerenja u važnost pristupa estetskoj medicini kao spoju znanstvene stručnosti i umjetničke kreativnosti. Prepoznala sam potrebu za jedinstvenim pristupom estetskoj medicini, koji ne samo da pruža vrhunsku medicinsku skrb već i naglašava individualnost svakog pacijenta.

Što sâm naziv ESTHÉTIQUE NOIRE predstavlja i kakvo značenje ima?

Brend iz područja estetske medicine pod nazivom Esthétique noire dobio je upravo to ime iz razloga što crna boja simbolizira minimalizam i odsutnost svih nepotrebnih detalja koji mogu opterećivati ljepotu. Riječ “Esthétique” na francuskom jeziku označava estetiku ili ljepotu. Odabir ovog pojma odražava našu predanost pružanju usluga koje promiču i unaprjeđuju ljepotu na najprofesionalniji način. Željeli smo naglasiti da smo stručnjaci iz područja estetske medicine te da je estetika ključan aspekt našeg poslovanja. Dodavanjem riječi “noire” (crna) u naziv brenda željeli smo postići dodatni sloj značenja. Crna boja često se povezuje s elegancijom, sofisticiranošću i minimalizmom.

Jedan od tretmana koji ESTHÉTIQUE NOIRE ima u svojoj ponudi je i Haytox botox tretman. Kako on pomaže u slučajevima alergijskog rinitisa?

Haytox tretman predstavlja inovativan pristup u rješavanju sezonskih alergija, a posebice alergijskog rinitisa, bez uporabe igala. Razvijen korištenjem dobro poznate supstancije – Botulinum Toxin, poznat i kao botox, ovaj revolucionarni tretman provodim kao jedina doktorica u Hrvatskoj. Ova terapija ima za cilj ublažiti simptome peludne groznice i pružiti olakšanje osobama koje pate od alergija, kao što su kihanje, začepljenost nosa, svrbež i suzenje očiju. Botox pruža učinke koji obično traju tri do šest mjeseci. Kroz minimiziranje ovisnosti o lijekovima, Haytox tretman poboljšava kvalitetu života, omogućavajući pojedincima da uživaju u boljoj energiji i pozitivnijim izgledima.

Kako izgleda tretman Haytox botoxom?

Botox se strateški nanosi na određena područja nosne šupljine. Ovaj postupak privremeno blokira živčane signale odgovorne za poticanje simptoma alergije. Postupak je bezbolan.

Koliko dugo pacijenti mogu očekivati trajanje rezultata tretmana Haytox botoxom i postoji li nešto na što trebaju obratiti pozornost nakon tretmana?

Pacijenti koji se podvrgavaju tretmanu Haytox botoxom mogu očekivati olakšanje obično između tri i šest mjeseci. Tretman se može raditi kao prevencija prije sezonskih alergija, čime se minimiziraju alergijski simptomi. Važno je napomenuti da je svaki Haytox tretman prilagođen individualnim potrebama i alergijama pacijenta.

Postoje li neke nove tehnologije ili tehnike na polju estetske medicine koje smatrate osobito obećavajućima ili uzbudljivima?

Suvremeni pristupi anti-ageing tretmanima sve više se usmjeravaju na poticanje prirodnih procesa obnavljanja kože. Tehnologije poput mikroigala, nekirurških liftinga, kolagenstimulatora i tretmana polinukleotidima s hijaluronskom kiselinom pružaju sigurne i učinkovite opcije za smanjenje bora i poboljšanje tonusa kože. Važno je naglasiti da pravilan odabir tretmana ovisi o individualnim potrebama pacijenta, stoga je suradnja s kvalificiranim estetskim stručnjakom ključna za postizanje željenih rezultata. U ESTHÉTIQUE NOIREU uvijek smo posvećeni praćenju najnovijih trendova i usvajanju inovacija kako bismo pružili najkvalitetniju skrb našim pacijentima.

ESTHÉTIQUE NOIRE
dr. Ivana Vrbić
www.esthetiquenoire.hr
01/3492-410
[email protected]