Brzi božićni recepti Jamieja Olivera: blagdanska čarolija svjetski poznatog britanskog kuhara

Poznati britanski kuhar uvodi nas u čaroliju Božića kroz emisiju "Jamie Oliver: Brzi božićni recepti".

by | 14 prosinca, 2023

Kad je riječ o kulinarskom svijetu, Jamie Oliver nezaobilazno je ime najpoznatijih chefova 24Kitchen kanala. U ponedjeljak 18. prosinca u 13 sati poznati britanski kuhar nas uvodi u čaroliju Božića kroz emisiju “Jamie Oliver: Brzi božićni recepti”.

Ova posebna emisija podijeljena je u dvije epizode koje će nas voditi kroz dva ključna trenutka blagdana: dan Božića i razdoblje između Božića i Nove godine. Jamie donosi zbirku recepata koji će nam pomoći da uživamo u blagdanima bez stresa, štedeći novac i vrijeme, uz nezaboravna jela.

Prva epizoda vodi nas kroz pripremu spektakularne božićne gozbe. Jamie otkriva trikove za savršeno pečenu puricu, nudeći vegetarijansku alternativu koja će zadovoljiti i najzahtjevnije okuse. Ne zaboravlja ni na priloge pa dijeli recepte za nadjev koji će oduševiti sve goste za stolom. S trikovima za hrskavo pečenje i ukusno povrće, Jamie nam omogućava da priprema za blagdanski ručak bude brza i jednostavna.

U drugoj epizodi Jamie nas inspirira na to da pretvorimo preostale sastojke u nova jela. Recepti su prilagođeni za slavlje s prijateljima ili opušteno vrijeme s obitelji.

Prije nego što nas je očarao svojim receptima, Jamie je prošao dug put od odrastanja u obiteljskom restoranu u Essexu do statusa najpoznatijeg britanskog kuhara. Jamiejeva kuhinja postala je globalni hit, osvajajući srca gledatelja u više od 40 zemalja. Osim što je poznat po svojim gastronomskim dostignućima, Jamie je i humanitarac koji se posvetio podučavanju mladih te izgradio uspješnu dobrotvornu organizaciju.

Emisija koju pratimo ovih blagdana “Brzi božićni recepti” nam obećava ne samo ukusne trenutke za blagdane, već i inspiraciju koja proizlazi iz bogatog iskustva jednog od najvećih kulinarskih majstora današnjice.

Uz Jamieja kuhamo na 24Kitchen kanalu od 18. prosinca, s početkom u 13 sati.

Tekst i fotografije: Promo