6 razloga zašto je čista voda toliko bitna za ljepotu i zdravlje

No što kad čista voda nije lako dostupna?

by | 3 travnja, 2024

Nedavno obilježeni Svjetski dan voda prilika je da se podigne svijest o važnosti vode kao dragocjenog resursa za život na Zemlji, o važnosti vode za ljudsko zdravlje, ekonomski razvoj i očuvanje ekosustava te skretanje pozornosti na izazove s kojima se suočava vodeni sektor, uključujući nestašicu vode, zagađenje voda i klimatske promjene. Ne možemo ni zamisliti svoj život bez stalnog pristupa pitkoj vodi ni koliko bi nam štete za organizam i zdravlje nanijela nestašica vode.

Sve u svemu, redoviti unos dovoljno vode ključan je za održavanje zdravlja i ljepote tijela iznutra prema van. Osiguravanje odgovarajuće hidracije može imati značajan pozitivan utjecaj na izgled kože, kose i općenito na dobrobit cijelog organizma. Voda je ključna za ljudsko tijelo iz nekoliko razloga:

1. Hidracija kože

Jedan od najvažnijih aspekata vode za ljepotu jest njezina uloga u hidraciji kože. Nedovoljan unos vode može dovesti do suhe kože, što može uzrokovati pojavu finih linija i bora. Redovita konzumacija vode pomaže u održavanju elastičnosti kože i smanjuje rizik od preranog starenja kože.

2. Čišćenje organizma

Voda je ključna za eliminaciju toksina iz tijela. Pijenje dovoljno vode pomaže bubrezima i jetri u uklanjanju otpadnih tvari i toksina, što može rezultirati čišćim tenom i sjajnijom kosom.

3. Zdravlje kose

Hidracija nije važna samo za kožu već i za kosu. Nedostatak vode može uzrokovati suhu i lomljivu kosu. Pijenje dovoljno vode pomaže u održavanju zdravlja vlasišta i potiče rast kose.

4. Regulacija tjelesne temperature

Voda pomaže u regulaciji tjelesne temperature putem procesa znojenja. Održavanje optimalne tjelesne temperature ključno je za zdravlje kože i općenito za dobrobit organizma.

5. Poboljšanje cirkulacije

Dovoljan unos vode poboljšava cirkulaciju krvi, što može doprinijeti boljem dotoku hranjivih tvari do stanica kože i kose. To može rezultirati zdravijim izgledom kože i jačom, sjajnijom kosom.

6. Smanjenje pojave akni

Dobro hidrirana koža manje je sklona pojavi akni i drugih nepravilnosti. Voda pomaže u održavanju ravnoteže ulja na koži, što može smanjiti rizik od začepljenih pora i pojave akni.

Jedan od načina kako se svaki pojedinac može pobrinuti za zdravu hidraciju jest korištenje BRITA proizvoda koji filtriraju vodu iz slavine.

BRITA je njemačka tvrtka koja već više od 50 godina koristi najnovije tehnologije kako bi osigurala proizvode za kvalitetnu filtraciju vode. BRITA vrčevi, boce ili ON TAP filteri na slavini sadrže filtere koji uklanjaju nečistoće iz vode, poput klora, kamenca, teških metala (olovo i bakar), 99,99 % bakterija (npr. Legionella), pesticide, herbicide, farmaceutske ostatke te ostale neugodne boje, okuse i mirise. Ovaj proces poboljšava okus vode, čini je čišćom i potiče ljude da piju više tekućine. Filtrirana voda nije samo ukusnija već i zdravija jer se smanjuje unos potencijalno štetnih tvari.

BRITA vrč omogućuje pristup čistoj filtriranoj vodi u bilo kojem kutku vašeg doma ili ureda. BRITA boca također sadrži filter i pruža vam pročišćenu vodu u pokretu, gdje god se nalazili, u prirodi, šetnji gradom, na poslu, treningu ili putovanju.

No, osim pružanja zdrave hidracije i lakšeg dostizanja onih čarobnih osam čaša vode dnevno, BRITA vam pruža i dobar osjećaj jer smanjujete kupovinu vode u plastičnim bocama i time izravno utječete na smanjenje zagađenja voda mikroplastikom. Izmjereno je da koristeći BRITU smanjujte plastični otpad za 15 kg, a CO2 otisak za 134 kg godišnje.

Koristeći BRITU, možete ostvariti i značajnu financijsku uštedu u kućnom budžetu jer štedite odustajući od kupovine vode u plastičnim bocama, a i cijena jedne litre BRITA vode je samo 0,06 €. Ovo je samo jedan od načina kako možete poduzeti male, ali značajne korake za zdravlje svoga tijela i planeta Zemlje.

Predstavljamo i najnoviji BRITA projekt Worldwide Water Stories o pozitivnim pričama pojedinaca iz raznih dijelova svijeta i njihovim inicijativama kako da osiguraju pitku vodu u gotovo nemogućim uvjetima. Podignimo svijest o važnosti vode zajedno!

Saznajte više na www.worldwidewaterstories.com/hr

 

 

 

 

Foto: PR