Od influencera do lansiranja svjetskih brendova – tko stoji iza uspješnih beauty brendova

Brendovi koje obožavamo

by | 13 siječnja, 2022

Beauty influenceri već godinama potresaju beauty industriju i mijenjaju pravila koja smo do sada poznavali u beauty svijetu.

Drukčiji pristupi, konvencionalna ljepota i velik utjecaj na ljude zamijenili su dosadašnje metode marketinga i dali su influencerima prostora da se razviju i sami osnuju svoje brendove. Uvriježeno je mišljenje da će ljudi više vjerovati onima koji su “sličniji nama”, što su, barem u početku bili influenceri koji su svoje znanje dijelili na društvenim mrežama, koja god da je tematika u pitanju. Iako su nekima od njih godine trebale da postanu ono što jesu i oforme svoje ime, danas su jedni od najjačih na svijetu i lansirali su svoje beauty brendove koje toliko obožavamo. U nastavku vam donosimo pregled jednih od najutjecajnijih beauty influencera sa svojim brendovima.

Huda Kattan

Počela je kao beauty influencerica i osnovala brend Huda Beauty, koji je jedan od najprodavanijih make-up brendova na svijetu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HUDA KATTAN (@hudabeauty)

James Charles

Iako još uvijek nema svoj samostalan brend, James je napravio već nekoliko kolekcija s brendom Moorphe, a s obzirom na godine i to da je samouki make-up artist, postigao je takav uspjeh da broji oko 20 milijuna pretplatnika na svakom kanalu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli James Charles (@jamescharles)


Nabela Noor

Beauty influencerica koja broji oko dva milijuna pretplatnika na Instagramu otvorila je svoj lifestyle brend Zeba, kojime mijenja standarde ljepote i na svom privatnom Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nabela (নাবিলা) Noor (@nabela)


Nikkie de Jager

Poznatija kao Nikkie Tutorials na instagramu i YouTube kanalima, fokusira se na make-up tutorijale i transformacije lica. Prošle godine lansirala je svoj brend Nimya – riječ je o skincare brendu koji za sada ima svega nekoliko proizvoda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nimya by NikkieTutorials (@nimya)


Zoe Sugg

Nešto mlađa publika sigurno se sjeća Zoe kao jedne od prvih britanskih influencerica koja je kreirala beauty i fashion sadržaj. U desetak godina rada, lansirala je i svoj beauty i lifestyle brend Zoella, koji je oborio rekord u prodaju u prvom tjednu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @zoella

Marianna Hewitt

Marianna je jedna od većih beauty influencerica i poduzetica koja je još veći uzlet doživjela osnovavši svoj brend Summer Fridays – liniju prirodnih, veganskih, cruelty-free maski za lice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marianna Hewitt (@marianna_hewitt)

Foto:Tom Dulat/for Facebook/Huda Beauty via Getty Images