Zašto je za brak jako važno vrijeme koje roditelji provode bez djece?

by | 13 ožujka, 2020

Kad partneri postanu roditelji, katkad zaborave brinuti se jedno o drugom, obraćati pažnju jedno na drugo. To ne mora biti tako. I dalje možete biti romantični par koji ste bili prije.

Vjerojatno vam je teško ostaviti djecu s dadiljom ili članovima obitelji jer ih znate bolje od bilo koga drugog i zabrinuti ste da se bez vas neće snaći.

Za roditelje je važno da provedu određeno vrijeme sami, bez djece. Brigth Side objašnjava zašto.

Podsjetit ćete se da ste više od roditelja

Ako većinu vremena provodite s djecom, riječi mama i tata sigurno čujete po 100 puta na dan. S vremenom se jednostavno naviknete na to. Ako ne čujete svoje ime dovoljno često, polako ćete zaboravljati na sebe kao pojedinca i osobu, što su u biti osnovne stvari zbog kojih ste se vi i partner zaljubili jedno u drugo. Provedite određeno vrijeme odvojeno od djece, podsjetite se da ste puno više od roditelja i da zaslužujete njegovati svoju vezu.

To vam pomaže da stalno razvijate svoju vezu

Kad su vam u braku djeca na prvome mjestu, može vam djelovati kao da je veza s partnerom stavljena na stanku, ako već nije poljuljana. Vrijeme koje ćete provesti bez djece pomoći će vam da oživite u vašem odnosu i da zajedno rastete kao partneri. Samostalno vrijeme vam omogućava da stvorite nove zajedničke uspomene i iskustva, što će vas, malo odvojiti od obiteljskog života.

Objasnite djeci da je vaš brak važan

Kad je sve što radite briga o djeci 24 sata u tjednu, oni će misliti da se cijeli svijet okreće oko njih. Kad napokon nađete malo slobodnog vremena za sebe i partnera, djeca vas jednostavno neće pustiti da budete sami jer nisu navikli da to rade.

Ako namjerno odvajate vrijeme za sebe i svog partnera, i to radite svakodnevno, djeci ćete poslati poruku da mama i tata žele provesti malo vremena sami.

Tako govorite partneru da ga volite

Ako ste uvijek zauzeti djecom, sigurno vam puno znači samostalno vrijeme s partnerom. To znači da ste proveli dosta vremena razmišljajući i da ste napokon odlučili staviti svoju vezu ispred djece. Kad vaš partner to uvidi, shvatit će da vam je još stalo do njega.

IZVOR: INDEX.HR