Božićni ukrasi bez puno muke!

by | 29 studenoga, 2015

Početak prosinca uvod je u blagdansko vrijeme, koje je teško zamisliti bez najljepšeg božićnog ukrasa – adventskog vijenca. No umjesto kupovine gotovog, za izradu originalnog vjenčića treba vam samo malo mašte i dobre volje.

Osim što ćete biti ponosni na svoje malo umjetničko djelo, uz naše super ideje, i vaš kućni budžet ostat će netaknut.

Za adventski vijenac potrebne su vam četiri svijeće od kojih se prva pali u nedjelju, 29. studenoga, te nekoliko dekorativnih elemenata poput kuglica za bor, perlica, grančica i listova…

Topli adventski neboder
Poseban i originalan bit će adventski vijenac, koji će umjesto horizontalno biti aranžiran vertikalno na stalku za kolače koji se sastoji od većeg donjeg i manjeg gornjeg tanjura. Na gornji ukrasni tanjur stavite svijeće i ukrasite ga po želji, kuglicama, voćem, borovim grančicama. Donji ukrasite sezonskim voćem.

Blagdanski vodeni ugođaj
Efektno će izgledati i “vijenac” koji ćete stilizirati u zdjeli vode. Sve što trebate jesu četiri plutajuće svijeće, par kuglica i malo bijelih latica cvijeća. Rezultat je jednostavan, profinjen i efektan blagdanski ukras.

Igra sa svijećnjacima
Sve što vam treba jesu četiri mala staklena svijećnjaka ili čaše koje ćete poslagati u nizu jednu iza druge, malo ukrasnih perlica, stakleni kamenčić te nekoliko zelenih listova. Uz malo uloženog vremena i par dekorativnih elemenata, dobit ćete poseban božićni ukras.

Srebrna čarolija
Blagdanski ugođaj dočarat će i vijenac koji možete načiniti u metalnoj dekorativnoj posudi. Uz boju srebra i bijele svijeće, odlično će pristajati ljubičaste kuglice i zeleni listovi. No i sve druge kombinacije su dobrodošle, jer upravo je čar izrade adventskog vijenca u mašti i slobodi.

Izvor: LifeContent
Foto: Guliver/Getty images