Božanstvena kampanja Borisa Pavlina koja oduzima dah!

by | 25 ožujka, 2015

Uoči predstavljanja nove kolekcije na nadolazećem Schwarzkopf Cro A Porteru, renomirani hrvatski dizajner Boris Pavlin predstavlja kampanju za aktualnu kolekciju. Istraživanje kontrasta misao je vodilja koja preuzima kolekciju Borisa Pavlina za proljeće-ljeto 2015. Za zaštitno lice kampanje odabrana je Sara Đurić iz Talia model agencije, a fotografije potpisuje Franjo Matković. Za make-up se pobrinula Ana Rajić.

Kolekcija je spoj čvrstih, geometrijskih linija koje koketiraju sa elementima kolonijalnog militarizma te floralnih oblika i tekstura koje djeluju u potpunosti organski. Spoj je to viktorijanskog zapada sa divljom neistraženom prirodom istoka.

Koža i metal suoćeni s nježnošću najdelikatnije izvezene svile gube svoju uvriježenu strogoću i postaju sasvim novi odjevni medij. Tisuće delikatnih svilenih latica protkanih perlicama čine mozaik pastelnih boja od kojih su satkane večernje haljine, dok je inovativna dekonstrukcija klasičnih “muških” krojeva u sirovim, teksturiranim svilama prenesena na žensko tijelo te čini okosnicu dnevnog dijela kolekcije.

Ova kolekcija put je kroz divlju, neistraženu prirodu nekadašnjih kolonija, a žena koja ju nosi suvremena je Mary Kingsley. Neustrašiva, nekonvencionalna, drukčija.