Poznati hair stylist u svom salonu pretvara svaki dolazak u čarobno iskustvo

Boutique frizerski salon koji odiše gradskim šarmom

by | 9 srpnja, 2024

Često čujemo da je kosa poput nevidljive krune. Kad je kosa zdrava i njegovana, osjećaj samopouzdanja ne izostaje, a odlazak u omiljeni salon postaje najdraži ritual i svaki temin se čeka s uzbuđenjem.

Danas su frizerski saloni puno više od mjesta gdje se klijenti šišaju ili boje kosu. To su mjesta na kojima nastaje čarolija koju je teško opisati riječima, a zadovoljstvo koje osjećamo pri izlasku nemoguće je kupiti.

Upravo takvo mjesto je i novi JO.SALON, o kojem je vlasnik i poznati hair stylist Josip Mirković dugo sanjao. Napokon mu je želja postala stvarnost i nakon dugogodišnjeg predanog rada, brojnih natjecanja, edukacija u Hrvatskoj i izvan nje, ovo je bio sasvim jedan prirodan korak. Status “color me” edukatora i frizera za Kevin Murphy stekao je u zagrebačkoj Fabuli de Formi.

“Kod mog rada na klijentu najvažniji je individualiziran pristup. Smatram da svatko ima svoju frizuru koja mu savršeno stoji, samo je bitno dobro odabrati. Copy-paste nikad ne dolazi u obzir, ali inspiracija uvijek. Najveća strast u frizerstvu su mi bojenje i stiliziranje kose, obožavam što su tehnički u frizerstvu šišanje, bojenje i stiliziranje je totalno međusobno različiti. Trenutak u kojemu se sve tri komponente spajaju oduševljava me, kao i činjenica da jedno bez drugog ne može. Želim da moji klijenti u salonu dobivaju punu uslugu – od savršene frizure do opuštanja u lijepom ambijentu. Zbog toga sam odlučio u projekt otvaranja uključiti arhitekticu Maju Merlić“, – dodaje Josip.

Josip Mirković i Maja Merlić Ilić

Interijer salona dizajnirala je arhitektica Maja Merlić Ilić, koja je kombiniranjem elemenata minimalizma suptilno spojila s gradskim šarmom. Prostor salona otvoren je s visokim stropovima koji naglašavaju osjećaj prostranosti. Zidovi su obojeni u pastelne nijanse, poput boje pijeska i mente, koje stvaraju umirujući ambijent. Ova paleta boja ne samo da vizualno proširuje prostor već i čini interijer privlačnim kad se gleda kroz izlog, stvarajući skladnu vizualnu povezanost s užurbanom ulicom.

Korištenje drva, retro keramičkih pločica i kože u interijeru dodaje toplinu i teksturalni kontrast hladnim i minimalističkim površinama, dok nepravilni oblici custom ogledala i moderne umjetničke instalacije Kristijana Žakića dodaju dinamiku i individualnost prostoru.

Ovdje dizajn interijera služi kao savršena pozadina za opuštanje i uživanje, pružajući posjetiteljima jedinstveno iskustvo u srcu Zagreba, na adresi Republike Austrije 38.

Foto: PR