


Sastojci:
- 500 g kukuruza šećerca
- 500 g krumpira
- 350 g mrkve
- 250 g kiselih krastavaca
- 250 g šunke
- 1 žlica sezama
- 250 g majoneze
- 2,5 dl vrhnja
- sol, papar
Priprema:
1. Mrkvu, šunku i kisele krastavce narezati na kockice.
2. Krumpir dobro oprati pa zajedno s korom kuhati dok ne omekša. Procijediti ga od viška tekućine i ostaviti da se ohladi, a zatim ga oguliti i izrendati na krupno.
3. U odgovarajuću posudu uliti vodu, dodati malo soli i ostaviti da proključa. Potom dodati mrkvu i nastaviti s kuhanjem. Kada mrkva omekša, dodati kukuruz šećerac te kuhati dok povrće ne omekša. Na kraju ocijediti od viška tekućine i ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti majonezu, vrhnje i začine po ukusu.
5. Pomiješati krumpir, kukuruz šećerac, šunku, mrkvu i kisele krastavce. Preliti pripremljenom mješavinom, dodati sezam i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana



