Blanka Vlašić: Sport je lifestyle

by | 10 lipnja, 2014

NA ADIDASOVOM KVARTOVSKOM CROSSU SUSRELI SMO NAŠU NAJPOZNATIJU ATLETIČARKU, BLANKU VLAŠIĆ, KOJA NAM JE OTKRILA KAKO IZGLEDA ŽIVOT PROFESIONALNE SPORTAŠICE
Razgovarala: Martina Požgaj

_52E1868

Odakle vam motivacija?
Rezultati su najbolja motivacija. Jer uvijek može bolje, brže, jače. To je sigurno ono što nas potiče da vidimo gdje su to naše granice, mogućnosti. Dokle možemo istrenirati naše tijelo, psihu, da bismo postigli bolje rezultate. To te motivira iz dana u dan.

Koliko sport utječe na vaš lifestyle?
Sport me definira u svim segmentima života. Budući da se bavim takvom disciplinom, moram paziti na prehranu, jer mi “visaši” moramo biti lagani a jaki. Što se tiče ovih drugih stvari, rasporeda spavanja i to, apsolutno je sve podređeno sportu. Već ima par godina da stvarno izbjegavam izlaske, jer više mi to ne odgovara. Kod mene nema razlike između privatnog i poslovnog dijela života. Sport je način života 24 sata na dan. Evo jednog odličnog primjera; kad sam bila mlađa i kad je trebalo potrčati za autobusom, nikad ne bih trčala za autobusom nezagrijana, da ne istegnem mišić ili nešto. Hoću reći da kroz godine naučiš razmišljati na taj način.

fotka za obrez

Što si nikad ne dopuštate vezano uz prehranu?
Uvijek si sve mogu dopustiti, ali biram NE. Jako sam veliki gurman i volim slatko. Nekako mi je lakše biti stalno u tom programu nego si dopustiti neke izlete, jer to je uvijek opasnost da ostaneš u tim vodama.

Koliko vam ostaje slobodnog vremena za putovanja, druženja…
Iskreno, ne volim uopće putovati. Vjerojatno zbog toga što mi je to obveza vezana za posao pa putovanja ne doživljavam kako bi trebalo. Volim svoj način života, svoj život, sve što mi je Bog dao, smatram da je to sve dar i da se tako moram odnositi prema tome.

Foto: Dorijan Kljun
Ostatak intervjua s Blankom pročitajte u tiskanom izdanju magazina “Ljepote & zdravlje”.