Beauty tajne Katarine Prnjak

by | 15 listopada, 2013

Razgovarao: Alen Ljubić
Foto: Joanna Paciorek, Branimir Boban

Lijepa, mlada, uspješna. Katarina Prnjak, Miss Hrvatske čitateljima magazina “Ljepota&Zdravlje” otkriva…

1. Draga Katarina, prošle su dvije godine od tvoje pobjede na izboru Miss Hrvatske, što se promijenilo u tvom životu?

“Pa da, već je prošlo dvije godine i mogu vam reći da mi se jako puno toga promijenilo. Prvu godinu sam radila, ali više bih to nazvala nekakvim uhodavanjem u sve ovo, a zadnju godinu, pa do danas, zaista jako puno radim i iskreno uživam u tome, jer se sad već znam postaviti prema određenom tipu posla i to mi uvelike olakšava.”

2. Što misliš, jesi li pobjedom na izboru profitirala?

“Definitivno mislim da sam profitirala iako priznajem da nije uvijek bilo lako. Bilo je trenutaka u kojima mi je prolazilo kroz glavu da se samo povučem iz svega, ali sam previše  tvrdoglava da bih to i napravila i sretna sam da nisam, jer stvarno volim svoj posao koji me ojačao i doveo mi u život jako puno dragih ljudi, a i priliku za zaradu.”

3. Koji je tvoj savjet djevojkama, trebaju li se prijaviti na izbore ljepote?

“Moj savjet je da, ako se žele prijaviti, to i naprave, ali da budu realne i ne očekuju previše, nego da se trude i svoju ljepotu i pamet spoje i iskoriste na najbolji način, jer je u našem poslu najbitnije biti svjestan situacije.”

4. Jako puno radiš, stigneš li se odmoriti od putovanja?

“Istina, jako puno radim i sretna sam zbog toga, a i volim taj umor, ali, naravno, stignem se odmoriti. Baš sam ovo ljeto izdvojila vrijeme samo za sebe i odmarala se kod svoje najbolje prijateljice Meri Benčić na Braču. Napunila sam baterije, tako da sam spremna za nove poslove.”

5. Ponovno planiraš u pohode na inozemno tržište, isplati li se?

“Pa iskreno planiram opet ići u inozemstvo, ali tek za nekoliko mjeseci, jer ovdje imam trenutno jako puno angažmana, pa tek nakon toga. Imam nekoliko ponuda, ali mislim da ću za početak opet u Istanbul, a kasnije kako bude. Isplati mi se, jer sam jako traženo lice, posebno na turskom tržištu, što me naravno veseli.”

6. Kome zahvaljuješ na svom izgledu, svojim dalmatinskim genima?

“Hvala na komplimentu, a što se tiče mojeg izgleda i linije, moram priznati da jesam jako zahvalna svojim dalmatinskim genima, jer nikada u životu nisam imala problema s kilogramima. Mogu jesti sve, zaista se ne odričem ničega jer mi se ne prima, ali dosta vježbam kako bi to bilo sve zategnuto i ovako izgledalo.”

7. Brojni kozmetički saloni žele te za zaštitno lice jer imaš predivan ten, misliš li da su nam neophodni?

“Radila sam nekoliko kampanja za kozmetičke salone i samim time počela češće odlaziti na tretmane, tako da mislim da su bitni, jer nam je koža dosta izložena raznoraznim utjecajima i moramo je njegovati, posebno u mom poslu.”

8. Što misliš, što je bitno za ljepotu?

“Mislim da je za ljepotu najbitnije zadovoljstvo, jer nam se unutrašnje stanje uvijek odražava na van. Bitno je raditi na sebi koliko god možemo, jer sreća i osmijeh na svakome lijepo izgledaju, zar ne?”

9. Na raznim snimanjima izožena si stalnom šminkanju, kako održavaš ten?

“Imam dosta zahvalnu kožu pa na sreću nemam velikih problema i njegujem je najčešće dječjim kremama. Za sada su mi dovoljne, ali moram naglasiti da sam veliki ljubitelj maslinovog ulja koje svakodnevno pijem pa mi i to dosta pomaže. To vam je naš dalmatinski sindrom.”

10. Bez kojeg proizvoda se nikako ne vidiš u svojoj kozmetičkoj torbici?

“Definitivno Zagrebački melem, koji već godinama koristim i mislim da mi nikad neće dosaditi, jer, dapače, nahrani mi kožu dovoljno, ne mogu to niti opisati, iako je jako guste teksture, pomaže, posebno u hladnim danima.”

11. Tvoj savjet našim čiteljicama?

“Drage moje čitateljice, ovo je najbolji časopis i portal, stoga smatram da ste već dobile savršene savjete ovih predivnih ljudi koji rade na njima, a moj savjet vama je da budete zadovoljne takve kakve jeste, radite koliko stignete i dopustite si vrijeme za sebe, jer sve mi to zaslužujemo, a ostalo će doći samo po sebi.”