Beauty tajne Ivone Maričić

by | 6 siječnja, 2015

Ivona Maričić članica je popularne riječke grupe E.N.I. koja ove godine slavi 15. rođendan postojanja. Nedavno su djevojke objavile novi singl “San”, a Ivona, uz to što pjeva, već osam godina radi i u struci, kao psihologinja i psihoterapeutkinja, a uskoro i kao asistentica u školi. I uz sve to, zaista sjajno izgleda!
Razgovarala: Zrinka Bertović Skračić

glavna fotka_

Što za cas predstavlja svakodnevni beauty ritual?
Tuširanje, mlijeko za tijelo, dezić, hidratantna krema, podloga, potez smeđom olovkom na kapcima, crna maskara, rumenilo, ruž crvenkaste nijanse. Glavno da stane u sedam minuta. Kada imam više vremena, nalakiram nokte!

Na osnovi čega birate preparativnu kozmetiku?
Kao i većina žena, ponekad padnem na ambalažu, osobito na miris. Ali, s vremenom sam naučila ponešto o svojoj koži, pa se trudim poštovati je s obzirom na to da zna vrlo okrutno vratiti ako se prema njoj ne ponašam pažljivo. Znam da mi je potrebno kožu lica dobro hidratizirati, jer iako ponekad izgleda masno, zapravo je dubinski suha, tako da padam na riječ ˝hidratantno˝ u nazivu.

Što vam je bitno pri odabiru frizera i dopuštate li mu ponekad da sam napravi s vašom kosom što poželi?
Jedna od najljepših beneficija bavljenja glazbom svakako je gotovo 20-godišnja suradnja s frizerskim salonom Alexandra iz Rijeke. Aleksandra Oparov i mi međusobno smo se odabrale zaista davno i imam apsolutno povjerenje u njezine ideje i sugestije, kao i u tim njezinih frizera kojima se s užitkom prepuštam. Volim doći na pranje kose i feniranje, ne samo zbog masaže, već i zato što zaista ne volim samu sebe frizirati. Također, obožavam kad za posebnu priliku radimo neku potpuno drukčiju frizuru, npr. jako kovrčanje moje 100 posto ravne kose.

Što od dekorativne kozmetike uvijek imate uz sebe?
Korektor, (trenutačno crveni) ruž i labelo.

Foto: Viviana Lokmer Šulina