Beauty sleep: Tajne koje morate znati

by | 16 siječnja, 2015

Koliko god čudno zvučalo, san je neophodan za vašu ljepotu. Ne postoji nijedna hidratantna krema ili piling koji će vašoj koži dati sjaj kao dobar, kvalitetan san.

beauty

I ma koliko svi mi imali dobre namjere, većini žena obično ne koristi maksimum tog beauty sna. Sve je važno – od poze u kojoj spavate do posteljine koju koristite.

Zašto je važan beauty sleep?

Kvalitetan san znači i kvalitetnu kožu. Manjak sna dovodi do upalnih procesa u vašem tijelu, te smanjuje razinu kolagena i hijaluronske kiseline, koji su zaslužni za hidrataciju, prirodni sjaj i elastičnost kože.

S druge strane, ako spavate dovoljno, poboljšavate kvalitetu kože i smanjujete rizik od alergija, a vaša koža je manje osjetljiva na štetne vanjske utjecaje.

Spavanje na leđima

Stručnjaci savjetuju da uvijek spavamo na leđima ili na boku. Zašto? Spavanje na trbuhu može uzrokovati gubitak kolagena na koži lica, što smanjuje elastičnost i dovodi do gužvanja kože.

U kojem položaju spavate?

Ako liježete i ustajete svakog dana u relativno isto vrijeme, imat ćete bolju cirkulaciju. Namjestite se tako da su vam vrat i kralježnica u pravilnom položaju, kako bi kisik mogao doći do glave, odnosno lica.

Prije spavanja

Izbjegavajte kofein, alkohol i cigarete. Ovi stimulansi negativno utječu na kvalitetu sna, odnosno drže vas budnima.

Biološki sat

Uskladite biološki sat u skladu s okolinom i svojim obvezama. U ranim jutarnjim satima uhvatite malo dnevne svjetlosti – to je odličan način da resetirate organizam i pripremite se za noć.

Maska za oči

Materijal koji je u kontaktu s vašom kožom dok spavate i te kako je važan za ljepotu. Spavanje s maskom za oči na licu (koja mora biti od svile ili satena) odličan je anti-age tretman. Ne samo da će vam pomoći da se riješite otoka i crnih kolutova oko očiju, već će nježno zamračiti vašu spavaću sobu i omogućiti vam neophodan odmor.

Izvor: Life Content