Astrologija: Što kažu zvijezde – jeste li rođeni za uspjeh?

by | 5 svibnja, 2013

Kako možete prepoznati astrološke predispozicije za uspješnu karijeru? Obratite pažnju na prvo, drugo, šesto, osmo i deseto astrološko polje u vašem horoskopu koja simboliziraju vašu osobnost, načine na koje možete zaraditi, zanimanja koja vam odgovaraju i vašu ambiciju. Naravno, treba obratiti pažnju i na znakove, jer su na primjer, Ovnovi i Lavovi rođeni vođe, dok se sjajni menadžeri rađaju najčešće u znaku Jarca. Također, ako vam dobro aspektirani Saturn, simbol ambicije, vlada desetim astrološkim poljem, to je već dovoljno jamstvo za uspjeh.

Deseto astrološko polje simbolizira karijeru, uspjeh, ugled, životne ciljeve i njihovu realizaciju. Dosta planeta u njemu, Sunce, Jupiter, Saturn, Pluton i Neptun, uglavnom dobro aspektirani, govore o uspješnoj karijeri. Što je planet bliži MC-u, osi desetog polja, njezin utjecaj je jači. Ovo polje odgovara Jarcu, znaku ambicije i želje za uspjehom.

Prvo astrološko polje, simbol vaše osobnosti te vaših talenata i sposobnosti. Kada se u njemu nalaze dva ili više dobro aspektiranih planeta, kao što su Sunce (u astrologiji se naziva svjetlom, nije planet), Saturn, Pluton, Jupiter, Uran, to uglavnom ukazuje na osobu jake volje i naglašene ambicije. Međutim, i izazovni aspekti, poput kvadrata i opozicija, mogu ukazivati na osobu koja na svom putu ka uspjehu ne poznaje prepreke.

Pluton, planet moći i novca, u desetom ili drugom polju (simbolu posla), dobro aspektiran sa Suncem, Merkurom, Venerom, Marsom, Jupiterom i Saturnom također je pokazatelj smisla za biznis i velikih mogućnosti za poslovni uspjeh.

Položaj Merkura, planeta koji simbolizira logiku, komunikativnost i informiranost također je važan, osobito ako je dobro aspektiran, u konjunkciji, trigonu ili sekstilu sa Suncem, zatim u trogonu ili sekstilu s Venerom, Marsom, Jupiterom i Saturnom. Treba uzeti u obzir da je Merkur „jak“ u trećem, šestom i osmom astrološkom polju koja su analogna Blizancima, Djevici i Škorpionu, znakovima u kojima je utjecaj Merkura vrlo naglašen.

S obzirom da je i sreća neophodan „sastojak“ uspjeha, treba vidjeti u kojem znaku i astrološkom polju se nalazi Jupiter, planet velikog bogatstva i sreće. Njegov položaj u prvom, drugom, šestom, osmom i desetom polju najčešće je pokazatelj uspjeha i sretnih okolnosti. Ipak, ne treba zaboraviti da je u astrološkoj praksi čest slučaj da Jupiter u Strijelcu, Ribama i Biku, znakovima u kojima je „jak“, može i uvećati mnoge probleme.

Drugo astrološko polje predstavlja sve ono što volimo i posjedujemo, naš sustav vrijednosti, prije svega vlastiti osjećaj vrijednosti, način na koji zarađujemo ali i poslove u kojima možemo imati više sreće u vidu povoljnih okolnosti, situacija i osoba koje nam mogu pomoći. Također, pokazuje zadržava li se novac kod nas ili ga lako trošimo, kakvi su nam izgledi za zaradu i u kojim područjima i kako ćemo raspolagati novcem. Dva ili više planeta u ovom polju obično daju smisao za biznis, posebno privatan. Sunce, Merkur, Venera, Jupiter u ovom polju, ukoliko su dobro aspektirani, najčešće donose uspjeh i novac.

Šesto astrološko polje odgovara znaku Djevice i njezinom vladaru Merkuru, planetu koji simbolizira logiku, spretnost i komunikaciju. Pokazuje koje zanimanje nam može najviše odgovarati, kakve su nam radne navike, kako pristupamo poslu i koliko smo odgovorni. Ovo polje naglašeno je kod privatnih poduzetnika, liječnika, bolničara, njegovateljica i sl.

Osmo astrološko polje odgovara Škorpionu, znaku novca i moći, te između ostalog ukazuje i na financijsku podršku koju dobivamo od drugih. Simbolizira nasljedstva, legate, oporuke, poreze, osiguranja, banke, financije, imovinu naših partnera i alimentaciju, skrivenu imovinu. Ako vam je ovo polje naglašeno, osim jake intuicije često posjedujete i neke posebne sposobnosti. Dobro aspektirani Pluton, Sunce, Merkur, Jupiter i Saturn mogu ukazivati na talent za rukovanje tuđim novcem (bankari, ekonomisti), kao i na predispozicije za bavljenje poslom u kojem se može dosta zaraditi i steći veliko bogatstvo.

Izvor: superžena.rs