Mjesečni horoskop za svibanj 2024. donosi astrologinja
Svibanj započinje divnom i opuštajućom energijom praznika. Ovaj će mjesec biti ispunjen novim prilikama, ali jako je važno da budete otvorenog uma....
Dark ‘n’ Stormy, The Last Word, French 75, El Presidente, Hanky Panky… samo su neka imena s nove koktel karte hotela ARCOTEL Allegra koji svim gostima želi pružiti sasvim drukčije iskustvo ispijanja koktela, dočarati im neke nove i nikad kušane okuse, kao i priče koje stoje iza svakog pojedinog koktela.
Više o ovoj jedinstvenoj ponudi otkriva iskusni barmen Joe’s bara Ivan Mandarić koji je osmislio koktele Sombrero Smash, French Mule i Gentleman’s Choice.
„Nova koktel karta predstavlja pogled u prošlost i povratak u doba početaka prvih koktela. Karta je tematski podijeljena u tri dijela. Prvi dio predstavlja koktele kakvi su se pripremali u doba početaka miješanja pića, pa ćete tako u njemu pronaći Old Fashioned koktel, kombinaciju baznog alkohola, šećera i bitera. Drugi dio su kokteli iz doba prohibicije u SAD-u, tj. pića Speakeasy barova u kojima se u tom periodu ilegalno posluživao alkohol, te također pića nastala u Francuskoj, Engleskoj i Kubi, gdje su u barovima radili američki barmeni prisiljeni napustiti zemlju radi zabrane točenja alkohola. Treći dio koktel karte rezerviran je za moderne klasike s početka 21. stoljeća, te za originalne koktele barmena hotela ARCOTEL Allegra.”
Prezentacije koktela su jednostavne i minimalističke, ali vrlo efektne, te su sastavni dio ukupnog doživljaja, arome i okusa, baš kao što je to bilo davnih godina za vrijeme stvaranja barske scene. Radi se o klasičnim kratkim pićima i dugim koktelima koji su nepravedno zaboravljeni, te su ih u hotelu ARCOTEL Allegra upravo zbog toga pokušali oživjeti, te izvrsnoj ponudi vina, piva i kave u Joe’s baru konačno dodati i ukusne koktele.
„Cilj nam je bio ponuditi Zagrebu neke nove/stare zaboravljene klasike koji su vrijedni pažnje i ponovnog vraćanja na scenu. Naši kokteli nisu dio klasične ponude kakvu možete naći u bilo kojem baru u gradu,nego kokteli za uživanje prije, za vrijeme i poslije jela budući da u Joe’s baru poslužujemo i hranu“, objašnjava Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela ARCOTEL Allegra.
A za one koji žele znati više tu je ekipa Joe’s bara koja će rado s vama podijeliti informacije o svakom pojedinom koktelu, od njegovog nastanka do samog procesa pripreme i dekoriranja.