Apel predsjednika HUP – Udruge Developera

by | 19 ožujka, 2020

HUP Udruga Developera podržava inicijativu da se omogući za vrijeme trajanja mjera rad trgovina koje prodaju građevni materijal, sanitarnu opremu, instalaterske dijelove i sustave te sličan asortiman.

S jedne strane, za trajanja posebne situacije epidemije niz gradilišta i dalje može raditi što je iznimno bitno za mnoge tvrtke u sektoru. Posebno je bitno za očuvanje malih investicija ali istovremeno i malih poduzetnika, izvođača u sektoru građevine, završnih radova i instalacija koji i dalje mogu obavljati nesmetano radove na gradilištima. Nerijetko je veliki dio tih radova ograničen na jednog radnika, obrtnika. U situaciji kada se materijal za ove radove neće moći kupiti sve ove investicije su osuđene na zaustavljanje a ugrožava se egzistencija svih navedenih radnika na građevini, a posebno malih poduzetnika i obrtnika.

Drugi bitan aspekt je da je za vrijeme trajanja posebnih mjera ljudima neophodno osigurati i dostupnost servisa i održavanja od sustava grijanja, sanitarne i pitke vode do hitnih popravaka na objektima inače se ugrožava i sama sigurnost stanovnika.

Upravo iz navedenog i Austrija i Njemačka su omogućile rad navedenih dućana, napominjemo da se rad istih može osigurati na način da kontakt ljudi bude minimalan pa gotovo nepostojeći.

Denis Čupić

Predsjednik HUP- Udruge Developera