Antonija Šola: Obična i neobična

by | 14 veljače, 2014

Antonija Šola nedavno je objavila novi album ‘Nezgodna’, koji će promovirati akustičnim koncertima kojima se jako raduje. Pjeva, piše pjesme, te nam priprema glumačko iznenađenje… i uživa u svemu tome punim plućima.
RAZGOVARALA: MARGARITA PERIĆ

Na novom albumu radili ste s brojnim suradnicima. Koliko ipak vi sami ‘morate’ držati sve konce u rukama?
Imam povjerenja u suradnike, ali i oni u mene, pa je dosta uzajamna suradnja, iako moram priznati da volim držati konce u svojim rukama, ali svakako poslušam savjete kolega. Autorski i koautorski potpisujem glazbu i tekst većine pjesama, dok mi je glavni suradnik, autor i producent Branimir Mihaljević. Nakon posljednjeg singla “Žigolo”, novu pjesmu ”Svaki dan je put” snimila sam s Draženom Žerićem Žerom, s kojom nastupam na nadolazećem Zagrebačkom festivalu.

Prošle godine diplomirali ste sociologiju i kroatologiju. Otkud zanimanje za tim smjerovima?
Sociologiju sam kao društvenu znanost zavoljela na prvu odmah u gimnaziji uz pokojnu profesoricu dr. Jasenku Kodrnju koja mi je bila uzor. Osim znanstvenih i istraživačkih radova, pisala je poeziju i prozu te se, uz sva ostala ostvarenja, bavila položajem žena i žena umjetnica u društvu. Ta područja me i zanimaju i voljela bih ići tim putem u budućnosti. Zanima me proučavanje i boljitak društva u kojem živim, da nisam samo pasivni promatrač nego i aktivni sudionik i pokretač. Nekad i pjesmama možemo potaknuti promjene u svijetu i dotaknuti ljude na neposredan i suptilan način.

Već vas dulje nema u svijetu glume. Vidite li se u budućnosti opet pred kamerom?
Uvijek se vidim u glumi gdje sam stekla veliko iskustvo, i sigurna sam da će se opet pojaviti prilika, osobito jer osjećam da me ljudi žele i vole vidjeti u glumi, svakako bih voljela zaigrati u nekoj komediji. Radim na tome, pa me možda već ove godine vidite u jednoj lijepoj ulozi. Neka to bude iznenađenje.

Ostatak intervjua pročitajte u tiskanom izdanju “Ljepote&zdravlja”…