Antonela Đinđić Nela: “Možda vidim život ljepšim nego što jest, a možda zbog toga i jest ljepši?”

by | 23 srpnja, 2022
nela intervju

Dok pjeva, osjeća se slobodno, kako nam kaže mlada glazbenica koja je prošle godine objavila svoj debitantski album, a priprema i novi. Ova 26-godišnjakinja svoj život naziva neobično običnim, a ljeto provesti daleko od grada, uz društvo, glazbu i more… Što Antonelu Đinđić Nelu čini sretnom, otkrila nam je u nastavku…

Nova predstavnica hrvatske pop scene, kako će je nazvati mnogi, iza sebe ima uspješan album Melodrama i nominaciju za nagradu Porin, a pred njom su novi koncerti, suradnje, albumi. Kaže nam kako je za nju glazba i poziv i način života, od kojeg ujedno može i živjeti. “Moj dida kaže: ‘Kad radiš ono što voliš, onda si postigao potpunu sreću.’ To se meni dogodilo, i Bogu hvala na tome!”, objašnjava.

Antonela Đinđić Nela

Pjevanje je dio njezina života od malih nogu pjevala je još kao djevojčica u zborovima, pa je i naučila nositi se s tremom i kritikama. “Stalo mi je do mišljenja publike, zbog nje i jesam tu. Svaku kritiku vidim kao potvrdu da je nešto dobro ili poticaj da napravim nešto bolje. Naravno, neargumentirana vrijeđanja ne ulaze u to. Sve me gura prema naprijed, i teret vlastitih očekivanja i pozitivne kritike, kao i one negativne. Ozbiljno shvaćam ovaj poziv i nastojim svaki korak učiniti boljim od prethodnog”, kaže.

Najveća podrška joj je njezina obitelj, posebno mama Senka, prijatelji i Marko, a najveći kritičari uz Marka, i njezin tata, od kojeg je naslijedila dobar sluh. Opisat će sebe kao osobu koja voli smijeh, obitelj i prijatelje, glazbu, hranu, životinje te svoj, kako kaže, neobično običan život. U trenucima mira i opuštanja uživa, između ostalog, i u kuhanju. Stoga ni ne čudi što nam kaže kako bi, da nije glazbenica, bila kuharica.

Antonela Đinđić Nela

“Smiruju me samoća i red. Povrijediti me može šutnja, a nepravda i laž razljutiti”, kaže i dodaje da se opušta odlaskom u prirodu, razgovorom s bliskim ljudima te molitvom. Ljeto će provesti u kombinaciji odmora i posla. “Srpanj otvaram koncertom u Podgorici u sklopu City groove festivala, a zatvaram koncertom u Veloj Luci, u čast Oliveru Dragojeviću. Negdje između se odmaram. Kolovoz mi je za odmor i pokoju svirkicu, a u rujnu kreće sve ispočetka”, kaže.

Njezin je život dinamičan, a inspiraciju pronalazi svuda oko sebe, osobito u umjetnosti. Posebno je “slaba” na emotivne pjesme. Piše i pjeva o teškim trenucima, voli iskrenost, a plan joj je razvijati se kao autorica koja će svoje emocije pretočiti u tekstove sa snažnom porukom i tako dotaknuti ljude. Čini je sretnom vidjeti ljude koje voli kako se smiju. Kad je pitamo živi li životom iz bajke, kako se može čuti u jednom stihu njezine pjesme, zagonetno odgovara: “Možda vidim život ljepšim nego što jest, a možda zbog toga i jest ljepši?”

Antonela Đinđić Nela

Nelini favoriti:

Omiljeno mjesto za odmor tijekom ljeta: Silba
Tijekom ljetnih mjeseci iz stana ne izlazim bez: Sunčanih naočala
More ili planine: Planine
Knjiga koju ću ponijeti na plažu: 12 pravila za život Jordan B. Peterson (nikako da ju dovršim)
Najdraži sport: Skijanje
Da nisam glazbenica bila bih… Kuharica
Omiljeni modni dodatak: Naušnice
Stvar bez koje ne mogu: Parfem

Foto: Petra Miksik