ANNA WINTOUR OTKRILA KOGA NIKADA neće pozvati na Met Galu

by | 12 studenoga, 2017
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Modna ikona, jedna od glavnih organizatorica večeri i glavna urednica modnog časopisa “Vogue”, gostujući u srijedu u emisiji Jamesa Cordena “The Late Late Show” na njegovo pitanje koju slavnu osobu ne kani više nikada pozvati na svečanost Met Gale, bez imalo razmišljanja odgovorila je: “Donalda Trumpa.”

Wintour je velika pobornica Hillary Clinton i tijekom predsjedničke kampanje 2016. pružila joj je veliku potporu. U listopadu prošle godine časopis je prekinuo tradiciju nemiješanja u politiku, otvoreno poduprijevši prvu žensku predsjedničku kandidatkinju.

 Prvi ponedjeljak u svibnju rezerviran je za svojevrsni “modni Oscar” još od 1948., a glavna u organizaciji tog prestižnog eventa je Anna Wintour, koja odlučuje o tome tko je dovoljno važan da prošeće crvenim tepihom, za što treba izdvojiti i poveću svotu novca.

Riječ je o jednom od najvažnijih modnih događanja u New Yorku, svečanoj večeri kojom se obilježava otvaranje godišnje izložbe posvećene modi u muzeju Metropolitan.

Službeno se na Met Gali prikupljaju novci za Odjel muzeja za modu, jedini koji se u okviru institucije muzeja mora samofinancirati. Događaj neslužbeno nazivaju i “Oscarom istočne obale”, a zlobnici se ne libe počastiti ga nazivom “bankomat za muzej Metropolitan”.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: TPORTAL.HR