Angelina Jolie u novom filmskom spektaklu!

by | 27 srpnja, 2015

Američka glumica Angelina Jolie  koja je u filmu ‘Aleksandar Veliki‘ igrala kraljicu Olimpiju, majku najvećega makedonskog osvajača, od povjesničara Simona Sebaga Montefiorea otkupila je prava na knjigu o razvratnom životu ruske carice Katarine Velike.

Angelina će režirati film koji će se uglavnom baviti zabranjenim ljubavima na ruskom dvoru, a glavnu žensku ulogu navodno čuva samo za sebe, iako još ne želi otvoreno govoriti o tome.

“Obožavam glumiti uvrnute žene koje se ni po čemu ne uklapaju u doba u kojem žive” izjavila je svojedobno Jolie. Njezin novi lik, Katarina Velika, vladala je Rusijom od 1762. do 1796., a najviše je pamte po mnogobrojnim aferama, osobito s mlađim muškarcima. Film koji će Jolie snimati prema knjizi iz 2000. bazirat će se na ljubavnim pismima koja su si pisali carica Katarina i dugogodišnji partner Grigori Aleksandrovič Potemkin. Osim što je spavao s njom, Grigori je pohotnu vladaricu redovito upoznavao s novim ljubavnicima. Angelina je rusku caricu trebala glumiti i prije desetak godina, ali projekt nikad nije realiziran zbog čega je dugo žalila.

“Prihvati li se ovog posla, priključit će se holivudskim divama Marlene Dietrich, Bette Davis, Catherine Zeti-Jones i Catherine Deneuve kojima su uloge najvećih svjetskih vladarica obilježile holivudske karijere” rekli su filmski kritičari. Dodaju kako će se Angelina odlično snaći u ulozi žderačice muškaraca jer je slična bila i prije braka s kolegom Bradom Pittom.