ANGELINA JOLIE I BRAD PITT u novim financijskim problemima

by | 23 kolovoza, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Pariški Žalbeni sud naložio je Pittu i Jolie da dizajnerici moraju isplatiti 565.000 eura, uključujući 60.000 eura zbog štete koju su nanijeli njezinom ugledu i reputaciji. Soudant je o svemu šutjela jer je vjerovala da će probleme riješiti mirnim putem s Bradom Pittom.

Pitt i Jolie su se zaljubili u Château Miraval nakon što su ga vidjeli iz helikoptera. Zgradi okruženoj vinogradima pripada nekoliko stotina hektara zemljišta. Na istom mjestu je grupa Pink Floyd 1979. godine snimila svoj popularni album “The Wall”. Slavni par je prvo unajmio dvorac, a potom su 2008. godine uvjerili tadašnje vlasnike da ga prodaju za 45 milijuna eura. Nakon što su se uselili u dvorac, počeli su ga uređivati po svom ukusu.

Pitt je 2010. godine zamolio Soudant da pronađe način za iskorištavanje prirodnog svjetla u zamku i pripadajućim objektima. Ona je tvrdila da je dobila “zeleno svjetlo” za osvjetljavanje četiri zgrade na imanju, uključujući i 40-sobni dvorac. Nisu potpisali nikakav ugovor, a Soudant je tvrdila da od tvrtke u vlasništvu holivudskog para svakog mjeseca naplaćuje naknadu za svoj rad. Zaposlila je 17 osoba među kojima su bili arhitekti, dizajneri, stručnjaci za rasvjetu i akustiku te optičkog inženjera za izračunavanje padanja sunčevih zraka po dvorcu.

Nakon dvije godine i s potrošenih 25 milijuna eura, projekt je još uvijek bio nedovršen, a krivnju su snosili izvođači i podizvođači. Kada nije dobila novac kako bi isplatila radnike, Soudant je bila prisiljena obustaviti rad i doslovno je uklonjena s gradilišta. Od Pitta je primila email u kojem je pisalo da nastavi sa svojim “umjetničkim putovanjem”.

“Ne znam kakva je praksa u Francuskoj, ali u SAD-u prijatelji ne napadaju prijatelje. Meni se sviđa ono što radite i nemojte napadati. Završimo projekt i zajedno se ponosimo njime. Previše je dobar da bi završio lošom bilješkom. Život je prekratak, prijateljice. Slijedite svoje umjetničko putovanje i ne brinite se za dalje”, napisao je Pitt u svom e-mailu.

Isplatu je dizajnerica rasvjete dobila u travnju, no tvrdi da se još uvijek bori za pravno priznanje da je autor osvjetljenja u dvorcu. Novčani iznos koji je sud odredio zbog štete koji je nanesena njezunom ugledu, kaže, ne predstavlja ništa u odnosu na ono što je sve pretrpjela. Odvjetnici koji zastupaju Brada Pitta u priopćenju navode da je ideja za osvjetljenje dvorca Pittova jer je on “točno znao što želi postići budući da je arhitektura njegova strast”. Pitt i Jolie su nakon razvoda odlučili zadržati dvorac i imanje na kojem proizvode vino i maslinovo ulje.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: TPORTAL.HR