Otkrijte kako se riješiti neugodnog mirisa ručnika nakon pranja

by | 27 prosinca, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Ručnici znaju biti nakon pranja budu grubi, a nekad ni ne mirišu. Ovo se događa zbog raznih malih pogrešaka do kojih dolazi kod pranja ili spremanja ručnika. Postoji nekoliko načina da se izbjegne ovaj problem.

Prvo je najvažnije ručnike prati na visokim temperaturama kako bi se ubile sve bakterije, ali i kako ne bi imali neugodan miris. Preporučuje se prati ih na temperaturi od 60 stupnjeva Celzijevih, a ako i nakon toga ne mirišu, probajte ih ponekad oprati i na 90 stupnjeva Celzijevih, kako piše tportal.

Ako ova metoda ne pomaže, postoji trik koji uključuje dva dobro poznata sastojka. Alkoholni ocat i sodu bikarbonu. Soda će neutralizirati sve neugodne mirise, a ocat će otopiti svu prljavštinu i bakterije. Mogu se koristiti svaki posebno ili se kombinirati zajedno u pranju.

Dovoljno je pola šalice octa koji se ulije izravno u bubanj perilice za rublje u ciklusu ispiranja. Ocat će omekšati tkaninu, ukloniti mrlje, bakterije i plijesan.

S druge strane, soda bikarbona se dodaje u istom omjeru i to u ciklusu pranja, a ona će osim neugodnih mirisa ukloniti i mrlje od hrane, ulja kao i uspostaviti dobar pH vode, ali i očistiti perilicu.

IZVOR: N1.HR