AKO VAŠ MUŠKARAC radi ove stvari prema vama, on je tipičan manipulator i ostavite ga što prije

by | 18 studenoga, 2017
Postoji uvjerenje da su džentlmeni izumrla vrsta, a ako pogledamo uzorak muškaraca koje možemo upoznati tijekom prosječnog izlaska, to nam se uvjerenje čini poprilično točnim. Ipak, tu i tamo možemo naletjeti na frajera s manirima tipičnima za džentlmena, ali kako možemo biti sigurne da smo pronašle pravog džentlmena, a ne nekog tko samo jako dobro glumi tu ulogu? Ovo su znakovi da je tvoj “džentlmen” zapravo samo jako dobar manipulator:
Opsjednut je pravilima, a ne zanima ga što ti misliš o njima
Pravi džentlmen htjet će platiti večeru i potrčati da ti otvori vrata kad ulaziš u auto, a ako to odbiješ, neće se naljutiti. Manipulator koji samo želi ostaviti dojam velikog džentlmena reagirat će ljutito i opomenuti te zbog činjenice da mu ne dopuštaš da pokaže koliki je džentlmen. Da je stvarno džentlmen, ne bi se toliko opterećivao time.
Pretjeruje s komplimentima
Svi volimo čuti kompliment, ali i tu postoji granica dobrog ukusa. Pravi džentlmen je zna i ne pretjeruje s komplimentima, a manipulator će te toliko obasipati lijepim riječima da će postati neugodno. Lažni komplimenti i lažni džentlmeni su jako česta kombinacija.
Broji svoja “dobra djela”
Svaka od nas je barem jednom naletjela na muškarca koji misli da je činjenica da nam je platio piće znak da mu dugujemo nešto. Pravi džentlmen radi lijepe stvari jer mu one dolaze prirodno, a manipulator od svojih dobrih djela stvara jednadžbu koja bi ga trebala odvesti u tvoj krevet.
Pristojan je samo prema tebi
Najbolji način da prepoznaš lažnog džentlmena je da pogledaš kako se odnosi prema drugim ljudima koje ne pokušava impresionirati. Manipulatori su često toliko fokusirani na metu da zaboravljaju glumiti kad su u pitanju drugi ljudi. Ako je divan prema tebi, a bezobrazan prema konobaru, samo je pitanje vremena kad će postati bezobrazan i s tobom.
IZVOR: INDEX.HR