AKO VAM SMRDI TEK OPRANA ODJEĆA, ovo može biti razlog tome

by | 28 prosinca, 2018
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Ako redovito ne održavate perilicu, sva se prljavština nakuplja u rubovima i ispod gume, što se s vremenom upljesnivi.

Ako ste u posljednje vrijeme primijetili da vam odjeća ima čudan, neugodan miris čim ste je izvukli iz perilice, razlog bi mogao biti jako prljav, pa čak i opasan. Mnoge su žene to shvatile, pa su krenule istraživati odakle dolazi taj nepodnošljiv smrad – i šokirale se.

Fotografije svojih otkrića podijelile su na forumu za čišćenje. Naime, uzrok problema najčešće se krije u gumi koja se nalazi odmah iza vrata perilice za rublje. Na njoj se s vremenom nakupljaju gljivice, kojih se onda teško riješiti.

Guma se proteže cijelom dužinom otvora i ponekad je teško provjeriti što se nalazi ispod nje. Dakle, plijesan ne mora nužno biti vidljiva da bi stvarala probleme. Ako redovito ne održavate perilicu, sva se prljavština nakuplja u rubovima i ispod gume, što se s vremenom upljesnivi.

Kako se toga riješiti?

“Probala sam to skinuti octom, ali bez uspjeha. Bojim se koristiti išta agresivnije da ne bih oštetila gumu”, objasnila je jedna forumašica.

Ispod njezine objave naslagale su se stotine komentara ljudi koji su otkrili što oni koriste, uključujući izbjeljivač, sodu bikarbonu, ocat te ulje klinčića.

Nažalost, ne postoji jedan korak koji u potpunosti uklanja gljivice, ali to odvratno stanje možete prevenirati otvaranjem vrata perilice između pranja i brisanjem gume jednom tjedno, kako piše net.hr.

IZVOR: N1.HR