Ako vam ručnici imaju neugodan miris nakon pranja, ovo morate napraviti

by | 5 rujna, 2020

Ako vam se ikada dogodilo da uzmete čist ručnik iz ormara i obrišete se nakon tuširanja, a pritom shvatite da taj ručnik ima neugodan miris, jasno vam je koliko je to iritantna pojava. Iako se može činiti da radite sve ispravno kad je riječ o pranju ručnika, moguće je da vam se potkrala neka greška zbog koje su vaši ručnici grubi i… smrdljivi.

Što učiniti da biste to spriječili? Donosimo nekoliko trikova.

Ocat

Prije pranja ulijte jednu do dvije šalice bijelog octa izravno u bubanj, a njime možete zamijeniti i omekšivač. Osim što će omekšati ručnike i ukloniti neugodan miris, ocat je prirodan i jeftin.

Soda bikarbona

Pola šalice sode bikarbone pospite po ručnicima u bubnju prije njihova pranja. Pričekajte pola sata ili, ako imate vremena, cijelu noć pa operite ručnike. Ne brinite se, soda bikarbona neće ih oštetiti.

Očistite perilicu za rublje

Iako ona izgleda čisto, moguće da je vaša perilica prljava. Prvi znak za to je njezin neugodan miris. Stručnjaci savjetuju da je očistite jednom mjesečno, a najlakše ćete to učiniti tako da u dozer za pranje ulijete ocat i upalite program za pranje na najvišoj temperaturi. Nakon svakog pranja ostavite vrata perilice otvorenima kako biste spriječili stvaranje plijesni.

Osušite ručnike

Prije nego što ih pospremite u ormar, pobrinite se za to da su ručnici potpuno suhi. Ako su ostali vlažni to će potaknuti nastanak plijesni i bakterija, zbog čega će ručnici imati neugodan miris. Zbog istog razloga nikad u košaru za prljavo rublje nemojte bacati mokre ručnike. Najprije ih osušite pa tek onda ubacite u košaru.

IZVOR: INDEX.HR

Foto: Tania MelnyczukUnsplash