Salata od bifteka s Dijon vinaigretteom

by | 22 lipnja, 2015

Sastojci: Teleća pisanica 480 g, mlada zelena salata 100 g, cherry rajčice 250 g, crveni luk 1/2 glavice, maslinovo ulje 1 dl, naranče 2 kom, Dijon senf 2 jušne žlice, Parmigiano Reggiano sir 100 g, sol, papar

Broj osoba: 4
Vrijeme pripreme: 25 min
Pretpriprema:  Teleću pisanicu očistite od žilica te narežite na 4 jednaka komada, a mladu zelenu salatu operite i posušite i crveni luk sitno nakosite. Cherry rajčice operite i narežite na četvrtine. Naribajte Parmigiano Reggiano sir, naranče ocijedite i nacijedite  1 dl soka.

Priprema: Narezanu teleću pisanicu posolite i popaprite te stavite na vruću grill tavu ili žar, ovisi sa čim raspolažete. Vrijeme pečenja ću prepustiti vama, sve ovisi na koji način volite da biftek bude pečen (rear, medium rear, medium, medium well ili well done)

U jednu posudu ulijte narančin sok, maslinovo ulje, nakosani luk, sol i papar te sve izmiksajte štapnim mikserom. Sada ste dobili narančin vinaigretto s kojim ćemo kasnije začinjavati salatu i dovršiti Dijon vinaigretto.

Dvije žlice Dijon senfa stavite u posudu te lagano davajte narančin vinaigretto dok senf ne postane blag(Dijon senf je jakog i intenzivnog okusa).

Zelenu salatu i cherry rajčice začinite s ostatkom narančinog vinaigretta te rasporedite po tanjuru.

Kada je meso pečeno narežite ga na šnite debljine pola centimetra te posložite po salati. Prelijte Dijon vinaigretteom i pospite naribanim Parmigiano Reggiano sirom.

Dobar tek

Marko Ivančević