


Sastojci:
- 4 veća krumpira
- 1 manja glavica ljubičastog luka
- 1 manja glavica crvenog luka
- 1 veća konzerva tunjevine
- 4 jaja
- 150 g majoneze
- 1 dl biljnog vrhnja
- 2 žlice soka od limuna
- sol, papar
Priprema:
1. Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi, zatim ga ocijediti i ostaviti da se ohladi. Ohlađeni krumpir naribati na krupno.
2. Crni i crveni luk očistiti i narezati na kockice.
3. Jaja skuhati, a potom ih oljuštiti i naribati na krupno. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od ulja.
4. U većoj posudi pomiješati krumpir, jaja, tunjevinu, crni i crveni luk. Preliti mješavinom majoneze i vrhnja, dodati sok od limuna i začine po ukusu.
5. Polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa, a potom ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana



