

Grickalice od krumpira idealne su za posluživanje na zabavama, dječjim rođendanima, ali i kod gledanja utakmica. Krumpir jednostavno narežite na tanke ploške, ispecite, začinite i poslužite.

Sastojci:
1 kg mladog krumpira
25 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica Vegete
1 žličica Vegete – Slatka paprika mix
1 žličica Vegete – mix od češnjaka
Krumpir dobro operite, očetkajte i narežite na komade debljine 2-3 milimetra. Na lim stavite papir za pečenje i na njega posložite trećinu krumpira. Premažite uljem, posipajte Vegetom i pecite oko 20 minuta na višoj polici u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Isti postupak ponovite tako da narezani krumpir začinite s Vegetom slatka paprika mix i Vegetom češnjak mix.
Pečeni krumpir na kraju zajedno pomiješajte i poslužite.
Izvor: Coolinarka



