Savjet dana

Mali trikovi za brže kuhanje

by milana.kondic

02.08.2014.

Želite ukusan obrok koji je gotov za nekoliko minuta? Uz pomoć ovih jednostavnih savjeta omiljene recepte moći ćete pripremiti gotovo dvostruko brže, a što je još bolje, okus se neće pokvariti!

kuvanje

Ne odmrzavajte ribu

Čekanje da se riba i morski plodovi odmrznu može predstavljati pravu gnjavažu i trošak vremena. Kalifornijski kuhar Jesse Cool savjetuje da taj korak jednostavno preskočite.

Prilikom pripreme pečene ili kuhane ribe jednostavno kuhajte/pecite nekoliko minuta duže od uobičajenog. Kako se riba bude topila, tako će njezini prirodni sokovi poslužiti kao sočan umak.

Iskoristite toplu vodu

Tanjur domaće juhe s povrćem i rezancima je zdrav obrok, ali njegova priprema zahtjeva vrijeme. Isprobajte ovaj trik: u dubljoj posudi pomiješajte tanke rezance, začine, kocku za juhu (po želji), prstohvat soli, naribanu ili narezanu mrkvu, poriluk ili neko drugo povrće koje volite. Sve to prelijete vrućom vodom i pustite da odstoji 10-15 minuta. Rezanci i povrće će biti mekani i nježni, a voda će se pretvoriti u ukusnu juhu.

Zamrznite govedinu na kratko

Ako ste ikada pripremali jelo s govedinom, sigurno dobro znate koliko rezanje ovog mesa može biti frustrirajuće. Stoga odrezak mesa stavite u zamrzivač na 20 minuta i za to vrijeme pripremite ostale sastojke. Kada izvadite meso iz zamrzivača nećete imati problema s rezanjem.

Ne zagrijavajte samo pećnicu

Posuđe od lijevanog željeza odlično je za pripremu hrane, a priprema hrane u njemu može biti lakša ako ga prije kuhanja zagrijete u pećnici. Nije važno kuhate li krumpir ili piletinu – stavljanje sastojaka u već zagrijanu posudu ne samo da će skratiti vrijeme kuhanja, već će hrani dati i lijepu rumenu boju.

Izvor: Life Content