


Sastojci:
- 400 g očišćenih lignji
- 400 g krumpira
- 2 glavice luka
- 1 vezica blitve
- 100 g zelenih maslina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 150 g majoneze
- 150 g vrhnja
- mješavina začina
- 1 limun
- 2 jaja
Priprema:
1. Lignje narezati na kolute, a krakove ostaviti u komadu. Zatim ih popržiti na maslinovom ulju da porumene.
2. Krumpir skuhati zajedno s ljuskom, pa ga ostaviti da se ohladi, oguliti i narezati na kocke.
3. Blitvu očistiti i preliti kuhanom vodom, a zatim ju ocijediti i narezati na trake.
4. Jaja skuhati i krupno naribati.
5. Luk narezati na rebarca, a masline na kockice.
6. U odgovarajućoj posudi pomiješati lignje, krumpir, masline, luk, jaja i blitvu.
7. Posebno umutiti majonezu, vrhnje, sok od limuna i začine po želji. Preliti preko narezanih sastojaka i polako promiješati kuhačom. Gotovu salatu ostaviti u hladnjaku da se ohladi prije služenja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



