


Sastojci:
- 600 g krumpira
- 100 g zelenih maslina bez koštica
- 50 g crnih maslina bez koštica
- 150 g cherry rajčica
- 1 velika konzerva tunjevine
- 1 vezica mladog luka
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mješavina začina
Priprema:
1. Krumpir skuhati zajedno s korom. Potom ga ocijediti i ostaviti da se ohladi te ga oguliti i narezati na kocke.
2. Zelene i crne masline bez koštica narezati na kolutove, mladi luk na kockice, a cherry rajčice na četvrtine.
3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
4. U većoj posudi pomiješati krumpir, crne i zelene masline, mladi luk, cherry rajčice i tunjevinu.
5. Preliti maslinovim uljem i dodati začine po želji pa polako promiješati. Pripremljenu salatu prije posluživanja rashladiti u hladnjaku.
Izvor: Dobra hrana



