Ako i dalje pohate onako kako su vas baka i mama naučile – čestitamo i svaka vam čast!
Tko god je barem jednom nešto pohao na klasičan način, zna da se za taj “podvig” treba itekako oboružati strpljenjem, živcima i koncentracijom. I, naravno, priborom: tri posude (za brašno, jaja i krušne mrvice), tri vilice, kuhinjske hvataljke, krpe… A tek čišćenje nakon pohanja! Sve je to jednostavno predugo i prekomplicirano ma koliko god voljeli taj zlatni, hrskavi omotač koji krije sočno meso.
I zato je vrijeme da upoznate puuuuno lakšu varijantu. Kotányi se svojom novom Crispy POH linijom proizvoda pobrinuo za to da ovaj inače prilično neuredan i kompliciran postupak zauvijek ode u ropotarnicu povijesti, a priprema jednako ukusnih i hrskavih pohanaca postane brža, jednostavnija i – čišća. Za samo 20-ak minuta dobit ćete savršenstvo!
I što je najvažnije, pohanje postaje toliko jednostavno da ga s lakoćom mogu svladati i oni koji nikad nisu pohali. Ovakav način pohanja bit će i lagan zadatak za vaše (starije) školarce, a to je važno svim roditeljima koji rade dok su im djeca sama doma, na aktualnim školskim praznicima.
Pozdravite se s neredom u kuhinji i upoznajte Kotányi pomagače za brzu pripremu savršeno hrskavih pohanaca, koji dolaze u četiri različita okusa.
Crispy POH Classic je, kao što mu i naziv govori, čisti klasik. Hrskava, zlatna korica s uravnoteženim začinima koji savršeno idu uz meso ili ribu.
Crispy POH Curry ima tople, aromatične note orijentalnih začina uz blagu pikantnost.
Intenzivniji okus, hrskavu teksturu i bogatu aromu koja odlično ide uz piletinu, ribu ili povrće pruža Crispy POH Češnjak, a blažu i savršenu kombinaciju sira i aromatičnog mediteranskog začinskog bilja koje se sjajno slažu s piletinom ili ribom daje Crispy POH Sir i začinsko bilje.
Predlažemo da započnete s dva jednostavna recepta s piletinom u hrskavoj korici obogaćenoj različitim začinima. Donosimo ih u nastavku i želimo vam dobar tek!

Recept: Cezar salata s hrskavom piletinom
Sastojci (za 4 porcije)
Za piletinu:
- 4 odreska pilećih prsa (400 g)
- 1 vrećica Kotányi Crispy POH – Sir & Začinsko bilje
- 3 žlice ulja
Za salatu:
- 150 g kristalke ili rimske salate
- 30 g parmezana u listićima
- 1 manja šnita starog kruha
Za Cezar preljev:
- 100 g majoneze
- 1 žličica Dijon senfa
- 1 žlica limunovog soka
- 2 fileta inćuna
- 1 češanj češnjaka
- 20 g ribanog parmezana
- nekoliko žlica mlijeka, po potrebi
- prstohvat soli i papra
Priprema:
- U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mix za pohanje. Svaki komad piletine kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mix.
- Airfryer zagrijavajte minutu na 200 °C. Piletinu složite u košaru, premažite uljem i pecite 10 minuta. Ako ne stane sve odjednom, pecite u turama. Pečenu piletinu ostavite da se malo ohladi, zatim narežite na trakice.
- Kruh narežite na kockice i tostirajte na suhoj tavi dok ne postane hrskav. Salatu operite i narežite.
- Inćune i češnjak sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte majonezu, senf, limunov sok, inćune, češnjak, parmezan, mlijeko te dodajte sol i papar. Miješajte dok ne dobijete gladak dressing.
- U velikoj zdjeli pomiješajte salatu, krutone i dressing. Na vrhu rasporedite piletinu i listiće parmezana.

Recept: Pileća parmigiana
Sastojci (za 2 porcije):
- 4 odreska pilećih prsa (400 g)
- 1 vrećica Kotányi Crispy POH – Češnjak
- 3 žlice ulja
- 30 g ribanog parmezana
- 120 g mozzarelle
- 250 ml pasirane rajčice
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 1 žličica suhog origana
- ½ žličice šećera
- maslinovo ulje
- sol i papar, po ukusu
- svježi bosiljak (po želji, za serviranje)
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pileća prsa lagano potucite kako bi bila ravnomjerne debljine. Mozzarellu narežite na ploške.
- U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje. Svaki komad mesa kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu.
- U tavi zagrijte ulje na 170 °C i pržite piletinu 3–4 minute sa svake strane, dok ne postane zlatno smeđa. Ocijedite je na cjedilu kako bi se uklonio višak masnoće.
- U međuvremenu, u malom loncu pomiješajte pasiranu rajčicu, maslinovo ulje, češnjak, origano, šećer, sol i papar. Kuhajte 10–15 minuta na umjerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne.
- Prženu piletinu složite u posudu za pečenje. Na svaki komad stavite 1–2 žlice umaka, nekoliko ploški mozzarelle i posipajte parmezan. Zapecite u pećnici 10 minuta dok se sir ne otopi i lagano ne porumeni.
- Poslužite uz tjesteninu, pire krumpir ili samo svježu salatu i malo bosiljka za svježinu.
Još više besplatnih recepata za savršene i brze pohance, gotovo brže nego što može doći dostava, potražite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/crispy-poh/
Foto: PR




