


Sastojci:
- 500 g očišćenih lignji
- 1 manja glavica zelene salate
- 300 g mladih tikvica
- 2 crvene paprike
- 200 g šampinjona
Za umak:
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1/2 limuna
- 3 žlice aceto balsamica
- 1 vezica peršina
- mješavina začina
Priprema:
1. Lignje narezati na tanke kolutove i skuhati u slanoj vodi.
2. Mlade tikvice oprati, pa zajedno sa korom narezati na kolutove. Zatim propržiti ih sa obje strane na malo ulja da porumene.
3. Paprike očistiti od peteljki i sjemenki i narezati na krupnije kockice, te propržiti na vrućem ulju.
4. Šampinjone narezati na četvrtine, a potom i njih propržiti na ulju da porumene.
5. Zelenu salatu razdvojiti na listove i narezati na trakice.
6. Posebno napraviti umak: umutiti sok od limuna, aceto balsamico, maslinovo ulje, sitno nasjeckani peršin i začine po želji.
7. U posudi pomiješati lignje, papriku, tikvice i zelenu salatu. Preliti pripremljenim umakom i polako promiješati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



