Želite dužu i voluminozniju kosu? Ovo su proizvodi za rast kose koji stvarno djeluju

Nahranite vlasište za gušću kosu

by | 17 siječnja, 2023
Najbolja ulja za brži rast kose

Srećom, neki od najboljih proizvoda za rast kose ne zahtijevaju tretman kod dermatologa ili trihologa, što znači da možete sami ostvariti svoju želju za voluminoznošću. Bilo da niste zadovoljni svojom kratko ošišanom frizurom, primjećujete kako je vaša kosa prorjeđenija nego inače ili jednostavno želite bujnije pramenove — poticanje rast kose vrijedan je beauty pothvat.

U tom vam zadatku, osim suplemenata, uvelike mogu pomoći ulja za kosu. Sadrže hranjive tvari poput masnih kiselina i vitamina koji mogu poboljšati zdravlje vaše kose i stimulirati rast vlasi. Ulja osnažuju vlasi i sprječavaju njihova daljnja oštećenja. Hrane i vaše vlasište i folikule, što potiče rast nove kose. Dobro odabrano ulje može i smanjiti i upalni proces koji može biti krivac za pojačan gubitak vlasi.

Pri kupnji ulja za kosu, potražite formulu koja je dovoljno lagana da prodre u vlasište, a opet nije previše masna za vaš tip kose. Pobrinite se za to da je proizvod formuliran tako da poveća obnovu stanica, smanjuje upalu i poštuje prirodnu ravnotežu mikrobioma vlasišta. Ulje ružmarina, ricinusa i jojobe, biotin, minoksidilom, eterično ulje mente i čajevca samo su neki od sastojaka koji dokazano djeluju.

Najbolja ulja za brži rast kose

Najbolja ulja za brži rast kose

Da bismo vam olakšali potragu za najboljim proizvodom koji će vašem tipu kose vratiti volumen, odabrali smo pet različitih preparata koji će vam pomoći ostvariti vaše ciljeve jer slove kao najbolje formule za njegu i poticanje rasta kose.

Leonor Greyl | L’Huile de Leonor Greyl

Najbolja ulja za brži rast kose

Francuskinje ovu kultnu biljnu formulu (s 97 % prirodnih sastojaka) koriste tijekom cijele godine kao hranjivu njegu prije šamponiranja za ispucane vrhove i lakše raščešljavanje. No njezina obnavljajuća i zaštitna svojstva bit će vam odličan saveznik i kad primijetite previše vlasi na četki za kosu.

The Ordinary | Multi-Peptide Serum for Hair Density

Najbolja ulja za brži rast kose

Izgleda kao da vam se prorijedila čeona linija kose? Dajte priliku koncentriranom uljnom serumu iz The Ordinaryja. Zahvaljujući peptidima i biljnim ekstraktima, poput kofeina, povećava protok krvi na vlasištu i vraća kosi volumen. Riječ je o leave-in tretmanu, ali budući da može zamastiti kosu, koristite ga samo kod kuće.

Dr. Hauschka | Hair Tonic

Najbolja ulja za brži rast kose

Dr. Hauschka nemasni tonik s probranim eteričnim uljima potiče cirkulaciju vlasišta. A budući da je zdravo vlasište temelj za zdravu kosu, osjetit ćete njegove revitalizirajuće učinke sve do vrhova. Njegova nemasna tekstura posebno je prikladna za tanku i/li masnu kosu sklonu prhuti.

Philip B | Rejuvenating Oil

Najbolja ulja za brži rast kose

Prepun eteričnih ulja, legendarni regeneracijski tretman Philip B u trenu se upija te transformira čak i najsušu i najispucaniju kosu, ostavljajući je elastičnom i blistavom. Detoksicira vlasište, a kosi vraća kosi snagu i elastičnost te sprječava lomljenje. I ništa manje važno – obojenoj kosi vraća zdravi sjaj.

John Masters Organics | Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Najbolja ulja za brži rast kose

Patentirana, organska formula JMO spreja osnažena prirodnim panacejama za voluminoznu grivu hidrira suho vlasište, uravnotežuje lučenje sebuma, jača korijen i stimulira brži rast. Ukratko, njeguje kosu, od korijena do vrhova, a idealan je odabir za tanku i rijetku kosu.

Olival | Ulje protiv opadanja kose Čičak

Najbolja ulja za brži rast kose

Ako je vaša kosa i/ili tjeme suho, a primijetili ste povećan gubitak vlasi, Olivalovo kultno čičak ulje pravi je odabir. Nahranit će vašu kosu, ojačati korijen kose te spriječiti opadanje kose. Može se pohvaliti i protuupalnim i antimikrobnim djelovanjem, pa će poslužiti i svima onima koje muči suha prhut.

Pročitajte: Nakon LED maski, stižu LED kape: Slove kao najmoćniji (kućni) tretmani za poticanje rasta kose

Foto: Stockbyte, PR