


Sastojci:
- 500 g pilećeg bijelog mesa
- 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 1/2 svježeg krastavca
- 4 rajčice
- 1/2 vezice mladog luka
- 1/2 vezice peršina
- 2 dl jogurta
- 1 dl vrhnja
- 30 g sjemenki suncokreta
- 50 g ribanog parmezana
- 100 g sitne tjestenine
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina, papar, bosiljak
Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezati na rezance i popeći na vrućem ulju, krastavac prerezati uzduž napola pa narezati na listove, rajčicu narezati na kockice, mladi luk na kolutove, peršin sitno nasjeckati, a tjesteninu skuhati u vodi i procijediti.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati vrhnje, jogurt, peršin i bosiljak, te začiniti po želji.
3. Posebno izmiješati popečenu piletinu, sjemenke suncokreta, krastavac, rajčice, kukuruz, mladi luk i tjesteninu pa začiniti po želji.
4. Pripremljenu salatu posuti parmezanom i preliti umakom od jogurta i vrhnja.
Izvor: Dobra hrana



