


Sastojci:
- 500 g pilećeg bijelog mesa
- 150 g mladog špinata
- 1/2 glavice celera
- 1 kisela jabuka
- 2 koluta ananasa iz kompota
- 60 g oraha
- 100 g mariniranih šampinjona
- 1 žlica senfa
- 1 žlica soka od limuna
- 1 dl vrhnja
- 200 g majoneze
- sol
Priprema:
1. Pileće bijelo meso skuhati u slanoj vodi a zatim ga ocijediti, ostaviti da se ohladi i narezati na kockice.
2. Mladi špinat očistiti, oprati i narezati na trake, a jabuku i celer oguliti i naribati na krupno.
3. Kolutove ananasa ocijediti od viška i narezati na kocke, marinirane šampinjone na listove, a orahe krupno nasjeckati.
4. Posebno umutiti vrhnje, sok od limuna, senf i majonezu, posoliti po želji i promiješati.
5. U većoj posudi pomiješati piletinu, jabuku, celer, ananas, špinat i marinirane šampinjone. Salatu preliti pripremljenom smjesom od majoneza i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana



